Sport
Nemcsak az esélyeik, a frizurájuk is hasonló. Hamilton és Vettel az idény első sajtótájékoztatóján. - TASR/AP-felvétel

Forma–1: Hamilton és Vettel újabb csatája

Orosky Tamás

2018. március 23. 12:50

Két négyszeres világbajnok közül várhatóan az egyik ötszörös győztessé avanzsál 2018-ban. A hétvégi Ausztrál Nagydíjjal újabb Mercedes– Ferrari csata indul a Forma–1-ben.

Lewis Hamilton: Nem a Mercedes a legerősebb. Sebastian Vettel: Nem titok, hogy a Mercedes a favorit. Az F1 két négyszeres világbajnoka már egy ideje megkezdte a másik irányába a lelki hadviselést – már csak azért is, mert mindketten tisztában vannak vele, hogy a rivális hajlamos túlpörögni (lásd a tavalyi bakui csetepatét). Mást az éles rajtig úgysem nagyon tehetnek. A tesztek ugyanis szokás szerint azt mutatták, hogy a címvédő Mercedesnek a verseny-, a trónkövetelő Ferrarinak az egykörös edzéstempója a jobb. Tavaly a szezon háromnegyedéig mégis nyílt volt a küzdelem a vb-címért, a zuhanyhíradó szerint pedig idén még kisebb a különbség a kocsik között.

Ráadásul a többes szám nemcsak a két nagy istálló négy pilótája miatt indokolt, a Red Bull is jól muzsikált a szezon előtti főpróbán. „A teljes idény nézőpontjából nem hiszem, hogy kompenzálni tudnánk a kisebb motorerőből fakadó hátrányunkat. De lesznek olyan pályák, ahol jobbak leszünk, ezeken maximalizálni kell a teljesítményünket” – vázolta a Bikák taktikáját Chris Horner csapatfőnök.

2018. március 23. 10:22

Ausztrál Nagydíj - Hamilton volt a leggyorsabb az első napon

A negyedik hely szinte egy kisvilágbajnoki címmel fog felérni, legalábbis az erre a pozícióra bejelentkező istálló száma szerint:

1. a megbízhatóságon sokat javító Renault;

2. a Hondától megszabadulva saját elmondásuk szerint újra szárnyaló McLaren;

3. a negyedik helyet már a második szezon óta kibérelő Force India;

4. a mezőny legfiatalabb, 20,5 éves átlagéletkorú pilótakettősével nekiinduló Williams.

A Haas is valami hasonlóban reménykedik, de a szinte változatlan autóval ez nem lesz egyszerű. A Torro Rossótól – a Hondáról zengett ódák ide vagy oda – meglepetés lenne egy-egy acélosabb helyezés, a Sauber pedig, nos, valakinek utolsónak is kell lenni.

Az idény ismét 21 futamosra duzzad, a rendezők között pedig vélhetően mindenki bizonyítani akar, ugyanis német sajtóértesülések szerint Miamiban és Vietnam fővárosában, Hanoiban is rendeznek (utcai) futamot a jövő évtől a Forma–1-ben, s visszatérhet az Argentin Nagydíj is. Márpedig akkor néhány helyszín biztosan kiesik.

Önnek ajánljuk