Forma-1 – Figyelmeztetést kapott a Mercedes és a Pirelli

Párizs |

<p>A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemzetközi bírósága figyelmeztetésben részesítette a Forma-1-es Mercedes istállót és az autós gyorsasági világbajnoki sorozat kizárólagos gumiszállítóját, a Pirellit a májusi illegális teszt miatt.</p>

A testület emellett kizárta a Mercedest arról a háromnapos tesztről, amelyet júliusban bonyolítanak le Silverstone-ban, és amelynek során a fiatal pilótáknak biztosítanak gyakorlási lehetőséget az elitkategóriában szereplő istállók.     A FIA pénteken közleményben hozta nyilvánosságra a döntést, amely megegyezett azzal, amit a Mercedes ügyvédje javasolt a bíróságnak a csütörtöki meghallgatás során.     A Mercedes és a Pirelli a május 12-i Spanyol Nagydíj után tiltott tesztet bonyolított le a stuttgarti istálló idei autóival és pilótapárosával. A május 26-i Monacói Nagydíjon Nico Rosberg, a Mercedes német versenyzője győzött, a Red Bull és a Ferrari pedig ezután óvást nyújtott be, amelyben a háromnapos gyakorlás jogszerűségét kérdőjelezték meg.      A Forma-1 szabályai szerint az idény közben tilos tesztelniük a csapatoknak, ugyanakkor a Pirelli és a FIA között létrejött megállapodásban az áll, hogy a gumiszállító az abroncsok fejlesztése céljából 1000 kilométert tesztelhet bármelyik istálló részvételével, s biztosítania kell ezt a lehetőséget az összes gárdának.     A FIA a Monacói Nagydíj után kiadott közleményében azt írta, május elején engedélyt adott a Pirellinek a teszt lebonyolítására azzal a kitétellel, hogy a gyakorlást a gumiszállító, és nem a Mercedes szervezi, valamint az összes többi istálló is megkapja a lehetőséget.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?