Forma–1-es modellmustra

Javában zajlik a hivatalos tesztelés az F1-ben – megnéztük, hogyan festenek a csapatok 2020-as modelljei.

A két barcelonai teszt után március 15-én rajtol a világbajnokság.

Érdekes
Mercedes

Mercedes W11

Az F1-ben hat éve rendíthetetlenül trónoló istálló nagyon előzékeny volt az autóbemutatók első hetében, a Ferrarit és a Red Bullt is maga elé engedte – hogy aztán a médiafigyelem csak rájuk összpontosuljon a kiválasztott napon. A W11-es javult motorerőben és aerodinamikában, a szárnya viszont továbbra is jelentősen eltér a Ferrariétól. Az új szponzor bepirosította a légbeömlőt és a szárnyak véglapjait, Hamilton lila sisakfestése azonban „szabad választás” volt. Hogy színesebbé szeretnék tenni a Daimler búcsúévét, amiről a paddockban suttognak…?

Érdekes
Ferrari

Ferrari SF 1000

A grandiózus színházi bemutatóhoz illően a Scuderia új modellje megjelölésében is nagyot ugrott a tavalyi 90-eshez képest. Az olaszok ugyanis idén futják majd az 1000. nagydíjukat, a kínai verseny bizonytalan sorsától függően Kanadában vagy Franciaországban. A még mélyebb vörös szín optikailag is azt sugallja, amit a mérnökök komoly munkával elértek: a korábbi tapadáshiányt kiküszöbölendő nagyobb leszorítóerőt. Azaz most már a kanyarokban is gyorsabb lesz a házon belüli csatára engedélyt kapott Vettel–Leclerc páros.

Érdekes
Red Bull

Red Bull RB 16

A nagybikák meglepő módon csak visszafogott, „honlapos” bemutatót tartottak a matt festésű RB 16-osnak. Ellenben ők voltak a legelsők, akik már pályán is kipróbálták az új gépet. Hamilton uralma megdönthető – vonta le a konzekvenciát Christian Horner csapatfőnök. Hogy Albonnak és főleg Verstapennek ehhez elég lesz-e pár változás az autó orrán (a csúcsán újfajta légbeömlővel, a konstrukció tetején kis szarvakkal), az még a közeljövő titka.

Érdekes
McLaraen

McLaren MCL 35

Nagy kérdés, merre mozdul el a tavalyi év legjobb középmezőnybeli autója: nem elég, hogy 2021-től jönnek a nagy szabályváltozások, a wokingi csapat az idei Renault-motort jövőre a Mercedesére cseréli. James Key technikai igazgató most először teljesen szabad kezet kapott, át is szabta a kocsit rendesen: Norris és Sainz egyre szűkülő oldaldobozokkal, újragondolt hátsó felfüggesztéssel, a pilótafülke utáni újszerű kialakítással is megismerkedhet a Circuit de Barcelona-Catalunyán.

 

Érdekes
Renault

Renault RS 20

A hivatalos verzió szerint a párizsi bemutató azért zajlott az RS 20-as nélkül (!). mert így tervezték: nem késnek, mint tavaly, csupán azt akarják elérni, hogy ne egy átmeneti modellről írjon a média. Rossznyelvek szerint viszont azért borult még jobban feketébe a kocsi, mert a franciák bevallottan a „nem fejleszteni” lehetőséggel válaszoltak a 2021-es szabályváltozások okozta dilemmára. A Mercedestől érkező tesztpilóta, Ocon hozott ugyan némi háttérinfót a németektől, de szigorúan csak a Toto Wolffék által megfelelőnek ítélt mértékben.

Érdekes
Haas

Haas VF 20

Az amerikaiak úgy gondolták, (sok) minden a külcsíny, így az autó festését ők mutatták be a mezőnyből legelsőként. Vissza a jövőbe, lehetne a mottójuk, ugyanis az arany-fekete helyett piros-fehér-fekete a VF 20-as, amivel kimondatlanul is a botrányosan sikerült 2019-es évet megelőző sikerhez, az 5. helyhez térnének vissza. Ehhez viszont egy jó csomag kell, amelyet csak a tegnapi, első tesztnapon prezentált Grosjean és Magnussen.

Érdekes
tauri

Alpha Tauri AT 01

Mielőtt gyors internetes böngészésbe kezdene az olvasó, eláruljuk, a Torro Rossóról, a kisbikákról, Kvjat és Gasly csapatáról van szó. A Red Bull-franchise divatmárkájára átkeresztelt istállót hatalmas promót kapott: a salzburgi reptéren és egy milánói üzletközpont homlokzatára lógatva mutatták be egyszerre az immár sötétkék-fehér színekben pompázó versenygépet. A kistesó-fíling azért nem múlt el teljesen: a hidraulika, a felfüggesztés és a hátsó rész is Red Bulléktól érkezett.

Érdekes
Racing

Racing Point RP 20

Búcsú a rózsaszíntől. Ez lehetne a költői megnevezése az RP 20-asnak, amely jövőre az Aston Martin gyári csapatának autójaként jóval komolyabb festést fog kapni. 2020-ra ezért még erősebb pink lett a kocsi. „Hogy anyukám még könnyebben észrevegyen a tévében” – jegyezte meg nevetve Pérez a bemutatón. Stroll-lal vállvetve, a Mercedes ötleteiből merítve a negyedikek szeretnének lenni, a csapatukáz pontszerzést ír elő minden versenyhétvégén.

Érdekes
Williams

Williams FW 43

Reprezentatívnak közel sem mondható véleményünk szerint a mezőny legcsúnyább autója lett az FW 43-as. A „rút kiskacsán” a kék, fehér és piros színek nem túl előnyös kombinációja jelenik meg. A tavalyi idény egyértelműen leggyengébb alakulata ezúttal időben elkészült az új kocsival, amely azonban bevallottan az FW 42-es továbbfejlesztése… Russellnek és a mezőny egyetlen újoncának, a kanadai Nicholas Latifinak fel kell kötnie a gatyát.

Érdekes
Alpha

Alfa Romeo C39

Utolsóként rántották le a leplet az egykori Sauber jogutódjának új modelljéről. Giovinazzinak és Räikkönennek résen kell lennie, nehogy a Haas garázsát vegyék célba… A viccet félretéve a piros-fehér festés változatlan maradt, azonban alatta a „belbecs” radikálisan megváltozott a hírek szerint, aminek eredményeképp a 4-5. helyre várja a gárdát a csapatvezetés. Ehhez magasabb felfüggesztést és a Ferrari apró váltóit kapta a C39-es.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?