Főpróba Pekingben

Peking |

<p>Szombaton tartják a pekingi olimpia nyitóünnepségének főpróbáját a játékok egyik fő helyszínéül szolgáló stadionban, a "Madárfészekben". A kiszivárgott hírek szerint opera, kungfu és pandák is szerepelnek majd a három és fél órás előadásban, amelyet Csang Ji-mu (Zhang Yimou), Kína leghíresebb filmrendezője álmodott meg.</p>

Szombaton tartják a pekingi olimpia nyitóünnepségének főpróbáját a játékok egyik fő helyszínéül szolgáló stadionban, a "Madárfészekben". A kiszivárgott hírek szerint opera, kungfu és pandák is szerepelnek majd a három és fél órás előadásban, amelyet Csang Ji-mu (Zhang Yimou), Kína leghíresebb filmrendezője álmodott meg. A ruhapróbát július 11-én tartották, és a lakosság már akkor megcsodálhatta az augusztus 8-i ceremónia tűzijátékának egyes elemeit.

A szervezőbizottság (BOCOG) ugyanakkor cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint terrorveszély miatt mondták volna le a múlt hétvégére tervezett főpróbát. A német Hamburger Abendblatt ugyanis azt közölte, hogy órákon át várakoztatták a mintegy 20 ezer résztvevőt, végül egy lehetséges merényletre hivatkozva hazaküldték őket. "Nem terveztünk próbát az előző hétvégére" - jelentette ki a BOCOG illetékese. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?