Fontos győzelem

Budapest. Igencsak fontos győzelmet aratott az FTC a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek rajtján. Kezdetben sok volt a védekezésbeli hiba; a 8. percben a hazaiak 6:4-re vezettek, majd – részben a több elrontott támadás következményeként – sorozatban háromszor kapott gólt Sugár, és fordult a kocka.

Budapest. Igencsak fontos győzelmet aratott az FTC a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek rajtján. Kezdetben sok volt a védekezésbeli hiba; a 8. percben a hazaiak 6:4-re vezettek, majd – részben a több elrontott támadás következményeként – sorozatban háromszor kapott gólt Sugár, és fordult a kocka. A folytatásban a spanyol bajnok tartotta minimális előnyét, a rivális erejéből csak az egyenlítésre futotta. A két kapus egyre jobban teljesített, így apadt a kezdeti magas gólátlag. A második játékrészt nagyon rosszul kezdte az Elda Prestigio, csak négy és fél perc elteltével volt eredményes. A spanyolok egyre idegesebbek lettek, sorra kapták a kétperces büntetéseket, és így – noha hármas(!) emberelőnyben is voltak – esélyük sem maradt a felzárkózásra. A közepes színvonalú összecsapáson a hazaiak a második félidőben már sokkal szervezettebben játszottak. Az utolsó húsz percben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően nyert a Fradi, amely vasárnap (16.15) a norvég Larvik otthonában lép pályára.

Legeredményesebbek: Mravíková 8, Kocsik 7/6, Kirsner 6, Uhráková 5/2, illetve Box 6/2, Soit 5/4, Morales 4.

A Dunaferr bajnokcsapata kedden (18.30) a német bajnok Trier otthonában kezdi meg a menetelést, ám a gárdára komoly megmérettetések várnak még. A csapat kedden a Cornexi-Alcoa otthonában lépett pályára bajnokin, s nyert Pálinger Katalin nélkül 34:25-re, szombaton pedig hazai pályán győzött a Debrecen (39:25) ellen. A Trier részt vett azon a lipcsei tornán, ahol a Győr is, a németek végül a Leipzig és a szlovén Ljubljana mögött a harmadik helyet szerezték meg, miután 36:32-re verték a horvát bajnok Podravka Koprivnicát. A korábbi német szövetségi kapitány, Dago Leukefeld által dirigál együttes a Bundesligában nem vitézkedik, hiszen címvédő létére kilenc forduló után négy győzelemmel és öt vereséggel mindössze a nyolcadik helyen szerénykedik. (MTI, o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?