Folytatódó nagysallói focitorna-hagyomány

nagysallói foci

Korábban nagy divatja volt a focitornáknak Nagysallóban, főleg a nyári holt idényben. Hatalmas tömeget megmozgató mérkőzéssorozatok zajlottak leginkább az örök riválisoknak számító zselíziek és oroszkaiak között. Aztán ki tudja, mi okból, hosszan szünetelt a sportnapok többéves hagyománya.

A közelmúltban új vezetőség került a hajdanán nagy hírű nagysallói klub élére, és igyekszik jól és buzgón teljesíteni feladatát. Felelevenítette a régi jól bevált szokást, és a szomszédos Plavé Vozokany és a Nový Tekov részvételével nyári focitornát rendezett, utóbbi győzött.

A szervezők rögtön az elején kénytelenek voltak megváltoztatni eredeti elképzelésüket, hiszen a Veľký Ďur ifijei váratlanul lemondták a részvételt, így a kétéves kihagyást követően újjá alakult helyi ifik (U19) az oroszkai fiatalokkal mérték össze tudásukat. A vendéglátókon nem látszott, hogy először játszanak mérkőzést, és 2:1 arányban felülmúlták tapasztaltabb ellenfelüket. Aztán a felnőttek következtek.

„A Plavé Vozokany alakulata, amely az elmúlt idényben negyedikként végzett a lévai területi bajnokság VI. Meva Ligájában, már 3:1-es előnyre tett szert ellenünk, ám a fiúk harciassága és leleményessége után 4:3-ra módosítottuk az eredményt. A Nový Tekov ellen azonban már nem maradt annyi erőnk a helyzetek kialakítására és a góllövésre, mint gondoltuk volna, és 5:1 arányban alulmaradtunk” – tájékoztatott Potocký Gábor nagysallói klubelnök.

A vendéglátók csapata az előző szezonban a területi bajnokság VII. ligájában szerepelt. „A régi gárda ősszel mindössze 14 pontot gyűjtött össze. Tavasszal viszont valósággal megtáltosodtunk, tizenkét meccsből győztesen kerültünk ki, egy alkalommal döntetleneztünk, egyszer pedig kikaptunk. Természetesen jövőre szeretnénk egy osztállyal feljebb kerülni. Örömmel tölti el a vezetőket és a szurkolókat, hogy egy felnőtt és három ifjúsági csapatunk van, valamennyi játékosunk nagysallói” – dicsekedett a klubelnök.

A tizenegyesrúgók versenyébe 40 gyermek és 77 felnőtt kapcsolódott be.

Érdekes

NYÁRI TORNA, Nagysalló:

T. Lužany–Plavé Vozokany 4:3 (1:1), g.: Styecz 2, Tóth, Kósa, ill. Meiling 2, Šál; Pl. Vozokany–Nový Tekov 0:5 (0:3), g.: Kuruc 3, Havran, Taňaši; T. Lužany–N. Tekov 1:5, g.: Suchý, ill. Chlpík 2, Havran 2, Taňaši.
Végeredmény: 1. N. Tekov, 2. T. Lužany, 3. Plavé Vozokany.
Ifik: Tekovské Lužany–Pohronský Ruskov 2:1 (1:1), g.: Suchý, Tisovský, ill. Csicsó.
Díjazottak – legjobb kapus: Vojtek Dávid (N. Tekov), legjobb mezőnyjátékos: Henrich Taňaši (N. Tekov), legjobb góllövő: Matej Havran (N. Tekov). 

Tizenegyesrúgók versenye – gyermekek: 1. Patrik Tisovský, felnőttek: 1. Truban Dávid. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?