Folytatódik a szlovák válogatott macedónok elleni jó sorozata?

Pozsony. Ma este (20.15) játssza utolsó előtti Eb-selejtezőjét a szlovák futballválogatott, az ellenfél Macedónia lesz. Bizakodva várják a mérkőzést a hazaiak, hiszen az eddigi találkozókat simán megnyerték (2:0, 5:0, 2:0), sőt még gólt sem kaptak.

Pozsony. Ma este (20.15) játssza utolsó előtti Eb-selejtezőjét a szlovák futballválogatott, az ellenfél Macedónia lesz. Bizakodva várják a mérkőzést a hazaiak, hiszen az eddigi találkozókat simán megnyerték (2:0, 5:0, 2:0), sőt még gólt sem kaptak.

Ladislav Jurkemik vezetőedző ezúttal nem hívta meg a keretbe a korábbi csapatkapitányt, Miroslav Karhant. Erre a Wolfsbrugban légióskodó (az utóbbi időben csak elvétve jut szóhoz a Bundesligában) középpályás sértődötten kijelentette, hogy Hlinkához (Bregenz) hasonlóan addig nem ölti magára a címeres mezt, amíg a jelenlegi szakvezető ül a kispadon. Jurkemik csak röviddel a találkozó előtt dönti el, hogy Miroslav König (Elazigspor) vagy Vladimír Labant (Sparta) viseli majd a kapitányi szalagot.

Két sérülés zavarta a felkészülést, Igor Demo (Mönchengladbach) és Michal Hanek (Dinamo Moszkva) nem vállalhatja játékot, ezért utólagosan Peter Babnič (Olomouc) és Miroslav Kurty (Ružomberok) kapott meghívót.

Nincs különösebb tétje az összecsapásnak, hiszen mindkét csapat továbbjutási reményei már régen elúsztak. Valószínűnek látszik, hogy a szlovákok zárják harmadikként a csoportot. Ugyanis a macedón gárda számára mai az utolsó fellépés, míg Némethék október 11-én Liechtensteinben fejezik be a küzdelmeket. A Jurkemik-legénység győzelemmel és jó játékkal szeretne kedveskedni a szurkolóknak. „Nehéz kilencven perc vár ránk, a macedónok kemény és agresszív futballt produkálnak. Jól védekeznek, s gyors kontráik rendkívül veszélyesek. Az Angliában légióskodó Sakiri (West Bromwich) az együttes játékmestere, remélem, sikerül őt semlegesítenünk. Szerencsére a gólerős Hrisztov (Kaiserslautern) eltiltás miatt nem léphet pályára. Védenceim elszántak, biztosra veszem, hogy begyűjtjük a három pontot, s ezzel bebiztosítjuk harmadik helyünket” – jelentette ki a szlovák válogatott szakvezetője.

A macedónok szombaton balszerencsés vereséget szenvedtek a favorizált angoloktól (1:2), Zsolnán javítani szeretnének. „Legfőbb ideje, hogy megszakadjon a szlovákok elleni rossz sorozatunk. Például tavasszal, Szkopjéban majd felbillent a pálya, mégis kikaptunk” –mondta Artim Sakiri.

A mérkőzést a svéd Sundell vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

A VII. csoport állása:

1. Törökország 7 6 0 1 17:5 18

2. Anglia 6 5 1 0 12:5 16

3. Szlovákia 6 2 0 4 8:8 6

4. Macedónia 7 1 2 4 10:13 5

5. Liechtenstein 6 0 1 5 2:18 1

A csoport másik mai (21.00) találkozóján, Manchesterben Anglia–Liechtenstein találkozóra kerül sor. (sz. z.)

Várható kezdőcsapatok

SZLOVÁKIA: König–Petráš, Sninský, B. Labant, V. Labant–Kisel, Zabavník, Mintál, Janočko–Németh Sz., Reiter. MACEDÓNIA: Milosevszki–Sztavrevszki, Szedloszki, Sztojanovszki, Grozdenovszki–Jancsevszki, Pandev, Sakiri, Trajanov–Naumoszki, Dimitovszki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?