Folytatódhat a dercsikai csoda

Dercsika. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának csallóközi újonca egy évvel ezelőtt a második osztály 2. helyezettjeként került a dunaszerdahelyi területi bajnokság élvonalába. Akkor röviddel az idényzáró előtt vette át a csapat irányítását az I. osztályú képesítéssel rendelkező lengyel edző Dariusz Pawlowicz, aki aztán a 2003/2004-es évadban bajnoki trónra vezette védenceit.

A bajnokságot nyert dercsikaiak tablóképe – felső sorban (balról jobbra) Varga Krisztián, Peter Marinič, Fekete Ferenc, Derzsi Tamás, Hacsik János, Bíró Tibor, Fekete Szabolcs; középső sorban: Miloš Suchý, Mandák Imre, Navrátil Zsolt, Mórocz Mihály, Polák Pál, Nagyvendégi Csaba, Csiffári István segédedző; ülnek: ifj. Majoros György, Katona Zsolt, Dariusz Pawlowicz vezetőedző, Zsoldos Imre kapusedző, Gróf Norbert, Varga Gábor.Örzsik Ödön felvétele „Nem volt könnyű feladat elérni a kitűzött célt, mely egyértelműen a bajnokság megnyerése volt. Az őszi idényben még menet közben is javában formálódott a kezdőcsapat, mivel a feljutás után kicserélődött a játékosállomány. Három idegenbeli meccsünket is elvesztettük, a nagymagyarit és a királyfiakarcsait teljesen feleslegesen. A trónkövetelő légiek viszont nagyon akartak, jól játszottak a győztes presztízstalálkozón. Tavasszal háromszor remiztünk, a többi párharcunkat megnyertük. Már a negyedik fordulóban az élre kerültünk, helyezésünket sikerült mindvégig megőriznünk. Nem is annyira a vetélytársak, mint éppen az esélyesség terhe jelentette számunkra a legnagyobb próbatételt” – hangzott a edző gyorsmérlege. Kiemelte, hogy éppen az általa irányított kollektíva volt a mezőny legfegyelmezettebb alakulata, minden mutatóban a legjobbnak bizonyult.

Vajon kik tartoztak a kollektíva húzóemberei közé? „Tavasszal kiváló formában futballozott játékmesterünk, ifj. Majoros György. A védelem tartópillére az egykor élvonalban is megfordult Peter Marinič volt, mellette sokat fejlődött a fiatal Hacsik János. Jó benyomást tett rám a jobbhátvéd, Varga Krisztián is, szerencsés döntésnek bizonyult a középpályás, Miloš Suchý leigazolása is. Húszfős keret állt rendelkezésünkre, így sérülések idején volt miből válogatnunk” – fogalmazott az edző, akinek a szakmai munkáját Csiffári István, valamint a kapusedző, Zsoldos Imre segítette. A felsőbb osztályban már csupán Zsoldos Imre lesz a segítője. A szakvezető nem titkolta, elégedetlen volt a helyzetek értékesítésével. Legjobb góllövőjüknek 24 találattal Mórocz Mihály bizonyult, ám ziccerei számát tekintve eredményesebb is lehetett volna.

„Június 25-étől, az új idényre való felkészülés nyitányától heti három alkalommal zajlanak a kollektíva edzései. „Nem tartunk a nagy kihívástól, az V. ligában az ötödik hely megszerzését tűztük ki célul. Bízom kollektívánk erejében, védenceim képességeiben, szponzoraink támogatásában” – latolgatta az esélyeket a derűlátó Dariusz Pawlowicz, aki magánvállalkozóként a csapatot támogató szponzorok közé is besorakozott.

A Dercsika-kupa műsora

Július 24. (szombat) – 16.00: Baka–Ohrady; 18.00: Jurová–Kráľovičove Kračany.

Július 25. (vasárnap) – 16.00: mérkőzés a 3. helyért; 18.00: a torna döntője

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?