Fogynak a focicsapatok a Rozsnyói járásban

Rozsnyó/Berzéte/Csoltó |

<p>Egyre jobban zsugorodik a rozsnyói területi focibajnokságok mezőnye. Jelenleg az első osztályban tizenhárom, a másodikban pedig nyolc csapat szerepel.&nbsp;</p>

A nézők száma is némileg megcsappant, például a tizennegyedik és a tizenkilencedik fordulóban a nemrég még elitnek számító első vonal mérkőzéseit átlagban mindössze hetvennyolcan tekintették meg, míg a második osztály találkozóira csupán hetvenöten voltak kíváncsiak. 

Bedobják a törülküzőt 

Egyre gyakoribb, hogy a csapatok a bajnoki küzdelmek során dobják be a törülközőt, és hosszabb vagy rövidebb időre felfüggesztik tevékenységüket. A most folyó 2015/2016-os bajnokságból menet közben lépett ki a Dedinky, a Slavošovce és a pelsőci gárda, tavaly a Lipovník és a Štítnik, előtte pedig a kečovóiak, a berzéteiek és a csoltóiak adták fel idő előtt a pontvadászatot. Pedig jórészt nagy múltú egyesületekről van szó, amelyek csapatuk annak idején kerületi szinten is szerepelt. A Rozsnyói járás magyarok által lakott települései közül a berzétei és a csoltói klubban érdeklődtünk a kialakult helyzetről. Pelsőcön is próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel. 

Berzétei mélyrepülés 

„Kétezer-tizenkettőben kezdődött a berzétei FK mélyrepülése, amikor kiestünk az első osztályból, és a második vonalban voltunk kénytelenek folytatni. Itt is csak vergődtünk, sajnos mindenki magamra hagyott, így belefáradtam az egészbe. Nem maradt más lehetőség, mint befejezni futballt. Labdarúgóink szétszéledtek Dernőre, Hosszúrétre és Lekenyére, jelenleg nem sok esélyt látok a folytatásra. A mintegy ezerháromszáz lelket számláló községünkben létezik Mladosť néven egy másik csapat, amelyet nagyrészt romák alkotnak. Ők a II. osztályban kínlódnak, az eddig lejátszott tizenkét meccsen mindössze négy pontot szereztek” – árulta el Dókus Róbert, aki egykoron a berzétei FK klubelnöki tisztségét töltötte be. 

Csoltón újrakezdik 

Derűlátóbbak a labdarúgás jövőjét illetően Csoltón. „Több mint két évtizeden keresztül voltam a csapat főszponzora. Kétezer-tizennégyben viszont úgy alakult a helyzet, hogy nem tudtam tovább folytatni az anyagi támogatást. Nem sokkal később azonban rájöttem, hogy foci nélkül olyan az élet, mint egy bankett bor nélkül. Már jó ideje hetente játszunk barátságos meccseket. Húsztagú keretünkből tizenöt focista azonnal bevethető lenne a bajnoki küzdelmekbe. Nyáron be is nevezünk a II. osztályba, aztán majd meglátjuk. Önbizalomból és tettrekészségből nincs hiány” – mondta Jónás Csaba, régebbi csoltói klubelnök, aki ősszel negyvenkét évesen kapusként tér vissza csapatához. 

Járási szinten a foci iránti érdeklődés megcsappanásának egyik oka az utánpótlás csökkenése. A területi szövetség a közelmúltban tartotta az edzői és módszertani bizottság ülését. „Bár létrehoztuk az ifik, a diákok és a kezdők bajnokságát, sajnos az utóbbi időszakban az ifjúsági foci is a maga módján megrekedt. Pedig kiemelt feladatnak tekintjük, hogy a labdarúgás örömöt szerezzen mind a játékosok, mind a szurkolók számára. Igencsak fájó pont, hogy ősszel nem sikerült kellőképpen megszervezni a kezdők tornáit” – avatott be gondjaikba a tanácskozáson a tapasztalt edző, Dušan Polák.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?