Foghíjas gútai vándorkupás nyitány

Gúta |

Kísérletet tettek a Szekeres-rancson a Westernlovagló Vándorkupa újraindítására. Lezajlott a korábban egyre népszerűbb dél-szlovákiai versenysorozat idei első állomása. És szolgált néhány meglepetéssel.

A westernlovaglás bőséghez szokott rajongói szembetalálták magukat a valósággal: megcsappant a mezőny, a korábbi versenykínálatból kimaradt a profi open kategória, s ezúttal mintegy 150–250 néző látogatott ki a gútai Szekeres-rancsra. Szinte csupa új név tűnt fel a mezőnyben, amely teljesen elnőiesedett (tizenkét indulóból csak ketten voltak férfiak).

„Akik nyertek, kiemelkedtek a többiek közül. A junioroknál a bagotai Hajtman Hanka Little Step to Bar lován lett első hordókerülésben, szlalomban pedig Corina hátán a tardoskeddi Nikola Zajíčková futotta e legjobb időt. Openben mindkét számban a tornóci Láng-udvar lovasa, Nikola Havrilová győzött, Linsy hátán – fűzte hozzá Korkován Péter házigazda. – Nehéz helyrehozni, amit a koronavírus megszakított. Az emberek félnek, nem egyszerű felvállalni mindent terhét annak, ami a jelenlegi versenyzéssel jár – lovasnak és nézőnek egyaránt. Rancsunkat nem képviselte senki, mert még nem nőtt fel az unoka, nincs abban a korban, hogy versenyezhetne. Hogy mi volt a legnehezebb a szervezésben? Maradjunk abban, hogy anyagilag megviselt minket.”

Az idei vándorkupa legközelebbi állomása június 19-én a galántai Ezüst-tó Rancs lesz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?