Fodor a döntőben, Bárdos Deák és Virág kiesett

Peking |

<p>Deák Bárdos Mihály negyeddöntős veresége után a vigaszágon sem folytathatja szereplését a kötöttfogású birkózók 120 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián. Az ötszörös világbajnoki ezüstérmes magyar azután esett ki, hogy legyőzője, a francia Yannick Szczepaniak kikapott az elődöntőben, és így nem jutott fináléba. A 96 kg-ban érdekelt Virág Lajos is kiesett.</p>

A nyolcaddöntőben vereséget szenvedett Virág legyőzője, az amerikai Adam Wheeler az elődöntőig ugyan eljutott, ám ott kikapott, s ezzel a magyart "kiejtette".
Fodor Zoltán döntőbe jutott a kötöttfogású birkózók 84 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián. Fodor az elődöntőben a török Nazmi Avlucát győzte le két menetben.Fodornak a 2006-ban vb-ezüstérmes, idén Európa-bajnok riválissal szemben nehéz dolga volt, de sikeresen megoldotta. Az első menetben az egyperces tusakodást követően a török ment le térdelőbe először, de a magyar birkózó nem tudott akciót csinálni, így az ellenfélé volt a pont. Aztán fordított helyzetből folytatódott az összecsapás, Avluca próbálkozott, Fodor viszont szépen, pontot érően kontrázott, 2-1-gyel övé lett a szakasz. Fodor a döntőben az olasz Andrea Minguzzival birkózik magyar idő szerint 11:20-kor.
Eredmények:

a 16 között:

84 kg: Fodor Zoltán-Ma Szan-ji (kínai) 2-0 (2-0, 2-1)

96 kg: Adam Wheeler (amerikai)-Virág Lajos 2-1 (+1-1, 1-1+, 1-1+)

120 kg: Deák Bárdos Mihály-Ari Taub (kanadai) 2-0 (2-1, 4-1)

a negyeddöntőben:

84 kg: Fodor-Salva Gadabadze (azeri) 2-1 (1-1+, 3-0, +1-1)

120 kg: Yannick Szczepaniak (francia)-Deák Bárdos 2-1 (+1-1, 0-2, +1-1)

az elődöntőben: Fodor-Avluca Nazmi (török) 2-1 (2-1, +1-1) (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?