FOCIVILÁG

Német Kupa, negyeddöntő: Mönchengladbach– Duisburg (II. osztályú) 2:2 (1:0, 2:2, 2:2) – 11-esekkel 4:3, Fürth (II.)–Werder Bremen 2:3 (0:1), Hoffenheim (amatőr)–Lübeck (II.) 0:1 (0:0). A 90.

Német Kupa, negyeddöntő: Mönchengladbach– Duisburg (II. osztályú) 2:2 (1:0, 2:2, 2:2) – 11-esekkel 4:3, Fürth (II.)–Werder Bremen 2:3 (0:1), Hoffenheim (amatőr)–Lübeck (II.) 0:1 (0:0). A 90. percben még kiesésre állt a Bundesliga-éllovas Werder a másodosztályú Fürth otthonában, ám az utolsó pillanatokban szerzett góloknak köszönhetően végül továbbjutott. Lisztes Krisztián csapata a félidőben 1:0-ra vezetett, de a második játékrész közepén két gyors góllal előnyt szerzett a vendéglátó együttes, amely a 83. percben emberelőnybe is került, miután a bíró leküldte a pályáról Ümit Davalát. Később, amikor már mindenki elkönyvelte a hatalmas meglepetést jelentő 2:1-es végeredményt, előbb Micoud, majd Klasnic is betalált, így a brémaiak várhatják az elődöntő sorsolását. Lisztes kezdőemberként 61 percet játszott.

Francia Liga Kupa, elődöntő: Nantes–Auxerre 0:0 – 11-esekkel: 5:4. A Nantes jutott a döntőbe, ahol a Saint Etienne–Sochaux mérkőzés győztesével találkozik.

Angol Liga Kupa, elődöntő, visszavágó: Middlesbrough–Arsenal 2:1 (0:0), gólszerzők: Zenden (69.), Reyes (85., öngól), illetve Edu (77.), piros lap: Keown (45., Arsenal). Döntős: 3-1-es összesítéssel a Middlesbrough. Az első meccsen tartalékosan pályára lépő londoniak a második találkozón sem szerepeltek sokkal erősebb csapattal, igaz Toure, Keown, Cygan, Cole, Parlour, Vieira, Edu és a múlt héten szerződtetett Reyes is szóhoz jutott. Ennek ellenére Arsene Wenger együttese egy pillanatig sem állt továbbjutásra, igaz a találkozó felétől tíz emberrel küzdött. A Middlesbrough február 29-én Cardiffban a Bolton Wanderers ellen játssza a finálét.

Kétezer angol futballhuligán nem utazhat a portugáliai Európa-bajnokságra, ezen kívül pedig az angol rendőrség futballhuliganizmusra szakosodott emberei is ott lesznek majd a kontinensviadalon, hogy a mérkőzések helyszínén szűrjék ki az angol szurkolók közül azokat a rendbontókat, akiknek sikerült kijutniuk Portugáliába. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?