FOCIVILÁG

Larsson: műtét és hat hét kihagyás
Barcelona. Az alapos orvosi vizsgálatok után biztossá vált, hogy meg kell műteni Henrik Larssont, a spanyol labdarúgó-bajnokságban éllovas FC Barcelona svéd csatárát.

Larsson: műtét és hat hét kihagyás

Barcelona. Az alapos orvosi vizsgálatok után biztossá vált, hogy meg kell műteni Henrik Larssont, a spanyol labdarúgó-bajnokságban éllovas FC Barcelona svéd csatárát. A 33 éves kiválóság a Real Madrid elleni, szombat este 3:0-ra megnyert rangadó hajrájában szenvedett térdsérülést, a bal lábában porcleválást állapítottak meg. A mai beavatkozás után várhatóan hat hét kihagyás vár rá. Maradéktalanul elégedett volt csapata játékával Frank Rijkaard, az FC Barcelona vezetőedzője: „Nagyon boldog vagyok a mutatott teljesítmény miatt, és hogy három gólt szereztünk egy komoly együttes ellen. Végig nyomás alatt tartottuk a fővárosiakat” – mondta a katalán gárda trénere. Kollegája, Mariano Garcia Remon szerint komoly következményei lehetnek a szombat éjjeli vereségnek: „Csak remélni merem, hogy morálisan nem zuhanunk össze, mert az évben még fontos összecsapások várnak ránk.” (mti)

Ashley Cole Aragonest bírálja

London. Ashley Cole, az Arsenal válogatott labdarúgója keményen bírálta a spanyol szövetségi kapitányt, Luis Aragonset, és véleménye szerint távoznia kellene a nemzeti tizenegy éléről. Az angol játékosnak nem tetszik, hogy az edző nem határolta el magát a hazai nézők rasszista megnyilvánulásaitól a Spanyolország–Anglia barátságos labdarúgó-mérkőzésen. Aragones a közelmúltban amúgy is nagy vihart kavart egyik edzésén tett kijelentésével, melyben „niggernek” nevezte a francia válogatott Thiery Henryt. „A spanyol szövetségnek meg kell szabadulnia tőle. „Úgy gondolom, mindennek ő az oka. A múltkori eset függvényében, nem is meglepő a szurkolók reakciója. Aragones nem szólalt fel a ellenük, ami azt jelenti, hogy egyetért a velük” – tette hozzá a londoni klub védője. (sita)

Olasz Kupa: kikapott a Juve és a Lazio

Róma. Vereséget szenvedett a Juventus, némi meglepetésre a Cagliari hazai pályán legyőzte a Laziót a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Érdekesebb eredmények: Atalanta–Juventus 2:0, AS Roma–Siena 1:2, Cagliari–Lazio 2:1, Lecce–Udinese 4:5, Fiorentina–AC Parma 2:0, Palermo–AC Milan 1:2. (mti)

Negyedóra kényszerszünet Arnheimben

Arnheim. Az éllovas PSV Eindhoven a papírformát igazolva 2:0-ra nyert a Vitesse pályáján a holland labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, Fehér Csaba nem lépett pályára a vendégeknél. A találkozót negyedórára félbe kellett szakítani, amikor a 62. percben Michael Dingsdag kiállítása miatt megfogyatkoztak a hazaiak. Ekkor ugyanis a közönség haragja a játékvezetőre zúdult, s a verbális agressziót csak nehezen lehetett megfékezni, ebben a Vitesse-játékosok játszottak főszerepet. (mti)

Ferguson ellenzi az irányításváltást

London. A Manchester United labdarúgócsapatának vezetősége elnökségi tagságot ajánlott fel Malcolm Glazer amerikai üzletembernek, amennyiben egy éven keresztül fenntartja a klub többségi tulajdonának megszerzésére vonatkozó ajánlatát. Alex Ferguson vezetőedző ugyanakkor figyelmeztet, nem szeretnék, ha a jelenlegi menedzsment helyett más venné át irányítást. „A szurkolók és a csapat kapcsolata mindennél erősebb, szorosabb, és ez a legfontosabb. Mindig megpróbáltam híd lenni a szimpatizánsok és a klub között, és most is támogatom rajongóinkat” – fogalmazott Ferguson. A Tamba Bay Buccaneers amerikaifutball-csapatát is birtokló Glazer 28,11 százalékkal a második legnagyobb részvényese az MU-nak, és szeretné 30 százalékra növelné részesedését. Akkor ugyanis a brit törvények értelmében ajánlatot tehetne a többi részvényesnek, s átvehetné az irányítást. Igaz, ehhez 800 millió fontot kellene összegyűjtenie, s ez az angol lapok szerint most lehetetlennek tűnik. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?