Focimaraton Kolonban

Kolon |

<p>Ezúttal is péntek este hattól szombat este hatig zajlik a koloni teremfoci-maraton, csupán az időponton változtattak a zoboraljai településen a szervezők, akik immár hatodik alkalommal rendezik meg a térségben egyre népszerűbb hagyományos újévi (tömeg)sportrendezvényüket.</p>

„Az első idei józan hétvégére voksoltunk, amikor arról döntöttünk, hogy nem a szilvesztert követő napokban, hanem január 9-10-én csatázik a győzelemért községünk két csapata a helyi tornateremben. Ahogy nálunk mondják, az Alvíg és a Felvíg, azaz a Nyugat (West) és a Kelet (East) mezét viselő csapattagok mérik össze tudásukat a teremfociban. A kollektívákba való besorolásról egyébként az döntött, hogy az elszántságot és jó erőnlétet igénylő újév eleji megmérettetésre jelentkezők - diákok, ifik, aktív futballisták, öregfiúk, sportkedvelők - állandó lakhelye községünk képzeletbeli felezővonalán innen vagy túl van-e“ - avatott be minket a részletekbe a rendezvény ötletgazdája, Balkó Róbert koloni polgármester.

Az East együttesének labdarúgói fehér, az ellenfél játékosai sárga mezt viselnek, melyen a rendezvény logója és a mezszám mellett a futballisták beceneve is szerepel. A forgatókönyvben sincs változás, az ötven-ötven fős alakulatok három 12-13 főt számláló alegységeket hoznak létre, melyek a huszonnégy óra során két ízben három és fél óránként cserélődnek a játéktéren. Mindkét oldalon egyszerre három csapattag kergeti a labdát, a többiek csereként jutnak szóhoz. Természetesen a játékvezetők is cserélődnek. Tavaly még nóvumnak számított a lányok bevetése, melynek sikerén felbuzdulva újfent szóhoz jutnak a rendezvényen. „Annak ellenére, hogy sportos újévköszöntőnk minden résztvevője győztesnek számít, hiszen mattot adott az édes semmittevésnek, a csapattagokat fűti a bizonyítási, győzelmi vágy.“

Tavalyi diadalának köszönhetően ismét a Nyugat csapatánál van az előny (3:2). A non-stop teremfocin a nézők számára lelátót létesítettek, a résztvevők tájékoztatatására az eredményjelző szolgál. „Természetesen frissítőt és orvosi felügyeletet is biztosítottunk. Adakozó szponzorainknak köszönhetően megjutalmazzuk a hatodik kiírás kiválóságait. A győztes jutalma a vándorserleg, az erőpróba legjobbjait Best Of feliratú baseball-sapkával jutalmazzuk. Ugyancsak gazdára lel hat karton pezsgő is“- ecsetelte a részleteket a községi elöljáró, aki a Kelet csapatának mezében tüsténkedik a pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?