Foci-Eb: Harmadszor állított meg eső Eb-meccset

Foci-Eb: Harmadszor állított meg eső Eb-meccset

Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést harmadszor szakított félbe a mostoha időjárás – írta a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a németországi kontinensviadal szombat esti, német–dán (2–0) nyolcaddöntős meccséről, amelyen 25 percig szünetelt a játék a villámlás kísérte hatalmas zivatar miatt.

Korábban 2012-ben a donyecki Ukrajna–Franciaország találkozón 55 percig, a 2016-os lyoni Ukrajna – Észak-Írország összecsapáson pedig öt percig tartott a kényszerszünet, amelyet a nagy eső váltott ki.

Az IFFHS összefoglalójában magáról a szombati mérkőzésről azt emelte ki, hogy a németek sorozatban három világtorna sikertelenségét követően először vették jól a nyolcaddöntő jelentette akadályt, ugyanis a legutóbbi két világbajnokságon nem jutottak tovább a csoportkörből, azt előző Európa-bajnokságon pedig a 16 között búcsúztak.

Manuel Neuer, a hazaiak kapusa 19. Eb-meccsét játszotta, ezzel megdöntötte Bastian Schweinsteiger 18 találkozó alkotta német rekordját. A vendéglátók második találatát jegyző Jamal Musiala lett a mostani Európa-bajnokság második játékosa, aki harmadik gólját szerezte a georgiai Georges Mikutadze után. Musiala 21 évesen és 124 naposan volt eredményes, az Eb történetében csak az angol Wayne Rooney jutott el három gólig fiatalabb korban (18 évesen és 241 naposan a 2004-es tornán).

Dánia a mostani vereség előtt egyszer kapott ki utolsó 15 meccsén: kilenc győzelem és öt döntetlen mellett 2023 novemberében maradt alul Észak-Írországgal szemben (0–2). Az IFFHS megjegyezte ugyanakkor, hogy a dánok mind a hat meccsüket elveszítették, amikor az Eb-rendezők válogatottjával kerültek szembe.

A Svájc–Olaszország (2–0) találkozó egyik érdekességeként az összefoglaló azt említette, hogy a svájciak az egymás elleni előző 11 mérkőzésükön egyszer sem tudták legyőzni az olaszokat, akik hat döntetlen mellett ötször nyertek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?