Fizetett az Ostrava?

Prága.

Prága. Valóban bunda van-e a Baník Ostrava pilzeni győzelme mögött, vagy pedig mesterségesen kirobbantott botrányról van szó, amelynek célja a pályán kívüli eszközökkel is megakadályozni, hogy az észak-morvaországiak legyenek a cseh labdarúgó-bajnokság győztesei? Az ügyet a Večerník Praha című lap indította el, amikor csütörtöki kiadásának első oldalán megjelent írásában azt állította, hogy az ostravaiak a pilzeni U Maxima kávéházban 750 ezer korona csúszópénzt adtak egy pilzeni focistának azért, hogy a hazaiak a győzelmet átengedjék a vendégeknek. Az Ostrava egyébként 2:1-re nyert. A kávéházban történtekről a lap szerint videofelvétel is készült, amelyet az ismeretlenek megküldtek a rendőrségnek. Az Ostrava azonnal cáfolta, hogy bármi köze is lenne az ügyhöz. A rendőrség szintén bejelentette, hogy nincs tudomása a kazettáról. „Keressük a felvételt, de a jelek szerint semmiféle kazetta nem létezik” – jelentette ki Lucie Uhlírová, rendőrségi szóvivő.

Ugyanakkor tény, hogy meccs másnapján összeült a Plzeň vezetősége, s két játékost – Milan Barteska és Martin Švejnoha – meglepetésre a B-csapatba tettek át. A Cseh Labdarúgó Szövetség vezetősége azonnal felkérte a rendőrséget, hogy vizsgálja ki az ügyet, s bocsássa a szövetség rendelkezésére az ominózus videokazettát. Erre a rendőrség pénteken is megismételte, hogy nincs a kezében semmilyen kazetta, s nem vizsgálódhat, amíg nincs konkrét bűnügyi feljelentés. Egyes prágai lapok nem zárják ki, hogy az ügy mögött a Sparta állhat. Vlastimil Košľál, a Sparta elnöke azonban tegnap határozottan visszautasította ezeket a spekulációkat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?