Filipovics: „Nagy dolog, hogy Huszti 12 év után hazatért ”

Vladan Filipovics

A 45 éves Vladan Filipovics rengeteg külföldi átigazolást intézett már, a magyar válogatott labdarúgók többségét ő képviseli. A szerb származású sikeres játékosügynökkel Budapesten, az Év sportolója-gálán beszélgettünk.

Elégedett a januári átigazolási időszakkal?

Télen általában jóval kevesebben váltanak klubot, mint nyáron. Ezúttal is ez volt a helyzet, egyelőre két játékosom, Huszti Szabolcs és Gyurcsó Ádám került új egyesülethez. Nagyjából erre is számítottam, az biztos, hogy nyáron lényegesen több kliensem szerződik máshová. Azért hangsúlyoztam, hogy egyelőre, mert Európa néhány országában és Ázsiában csak február közepén, illetve végén zárul az átigazolási időszak, így még valami összejöhet.

A két klubcsere közül melyik volt a nehezebb?

Egyik sem volt egyszerű. Mindenképpen nagy dolognak tartom, hogy Huszti Szabi tizenkét esztendős idegenlégióskodás (Metz, Hannover, Zenit Szentpétervár, újra Hannover, Csangcsun Jataj) után hazatért, és a Videotonnal 1+1 éves szerződést kötött. Gyurcsó Ádi több mint másfél évig kulcsembernek számított a Pogon Szczecinnél, ősszel viszont mellékvágányra került. Mivel kliensem vissza akar kerülni a válogatottba, ezért váltanunk kellett. Több érdeklődő közül végül a Hajduk Splitet választottuk, ahová féléves kölcsönjátékra érkezett. 

Rajtuk kívül kik iránt volt érdeklődés?

Eppel Márton, az NB I legutóbbi gólkirálya konkrét ajánlatot kapott az olasz második vonalban szereplő Virtus Entellától, a Honvéd el is engedte volna, de Marci nagyobb kihívásra vágyik. Néhány dél-korei klub is jelentkezett érte. A válogatott csatárt még egyéves szerződés köti a kispestiekhez, tehát addig csak a klub beleegyezésével kerülhet máshová. Eppelen kívül a kiváló őszi szezont produkáló, a válogatottba szinte berobbanó diósgyőri Ugrai Rolandot több külföldi klub is szívesen látná. 

Az egyik legjobb kliense, Nikolics Nemanja lett az év futballistája.

Niko abszolút megérdemelte, hogy megnyerte az ankétot. Nagyon büszke vagyok rá, mert minden elismerés, amit a játékosom kap, engem is érint. Nemanja tipikus mesterlövész, aki Magyarországon (háromszor!), Lengyelországban és a tengerentúli MLS-ben is gólkirály tudott lenni. Biztosra veszem, hogy ott folytatja majd, ahol ősszel abbahagyta.

Érdekes

Filipovics „válogatottja”

Kezdőcsapat: Király Gábor–Varga József, Juhász Roland, Guzmics Roland, Pintér Ádám–Halmosi Péter, Tőzsér Dániel, Gera Zoltán, Buzsáky Ákos–Nikolics Nemanja, Huszti Szabolcs.

Tartalékok: Köteles László, Gyepes Gábor, Elek Ákos, Gyurcsó Ádám, Hidi Patrik, Sándor György, Feczesin Róbert.

Mit szól ahhoz, hogy a fiatal szlovák futballisták – például Škriniar és Lobotka – nyugati topligákban is megállják a helyüket?

Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy az említett játékosok az olasz és a spanyol bajnokságban stabilan játszanak, ennek következtében mindkét fiatal futballista ára a többszörösére emelkedett. Követem a szlovák bajnokságot, ismerem a játékosokat, és természetesen a tavalyi U21-es Eb-t is figyeltem, amelyen jól játszott a Hapal-legénység.

Ismeri pozsonyi kollégáját, Csontó Károlyt?

Igen, néhányszor beszéltem vele. Örülök, ha vannak más sikeres menedzserek is, ezt azért is mondom, mert a futballisták csak akkor látják az egyes játékosügynökök közötti különbséget, ha több tevékenykedik a piacon.

Melyik játékosa átigazolására a legbüszkébb?

Az jelentette az áttörést, amikor Gera Zoltánt a Fraditól Angliába, a West Bromwichhoz vittem. Előtte is voltak futballisták, akik a segítségemmel kerültek külföldre, de amikor Magyarországról valaki a Premier League-be megy, az már nagy dolog. Onnantól kezdve jöttek a további átigazolások, Huszti Szabolcs, Tőzsér Dániel, Halmosi Peti, Buzsáky Ákos, Juhász Roli, Király Gabi, Nikolics Nemanja, Guzmics Richárd, Gyurcsó Ádám és még bőven sorolhatnám tovább, hiszen nagyon sok játékos ment külföldre rajtam keresztül. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?