Fiatalodó kerettel vág neki az új szezonnak a somorjai STK

stksamorin

Pénteken Myjaván a somorjaiak számára is elrajtol a II. labdarúgóliga 2022/23-as szezonja. Az STK hasonló célokkal és hasonló filozófiával várja a rajtot, mint tavaly.

„Elégedett vagyok a felkészülésünkkel, csak éppen nagyon rövid volt. A csapat június 9-én kezdte a nyári alapozást, a hétvégén pedig már bajnoki mérkőzés vár ránk, szóval turbulens időszakon vagyunk túl. A felkészülés nem az eredményekről szólt. Majd a bajnokság megmutatja, mire vagyunk képesek, de az edzőmeccseken egyre jobb teljesítményt nyújtottunk az idő előrehaladtával, a játékosok jól mutatkoztak – fogalmazott Horváth Csaba, az STK klubelnöke, aki a megszokott módon nem egy konkrét helyezés elérését tartja a legfontosabb célnak, hanem hogy a csapatban megfelelő teret biztosítsanak a fiatal játékosok fejlődésére. – Továbbra is az a célunk, hogy tehetségeket készítsünk fel a felnőtt futballra, hogy elindítsuk őket az úton. Mindenesetre nem szeretnénk rosszabbul végezni, mint a tavalyi hetedik hely, mivel ez egy fiatal csapat, amely képes jó eredményt elérni.ˮ

Érkezők és távozók

Tehetségből a 2022/23-as szezonban nem lesz hiány Somorján. A csapatban történtek kisebb-nagyobb változások, az érkezők között pedig az egykor Vágsellyén focizó Lukáš Szabót leszámítva kizárólag fiatalokat találni. Két gambiai tehetség, Wage Ndiaga Mame és Hassim Badjie a DAC akadémiájáról érkezett kölcsönbe Somorjára, ahogy Horváth Attila és Szolgai Máté is. További három akadémista (Adrián Lehotský, Ján Ferleťák és Csóka Bálint) tartósan a STK játékosává vált. Az ukrán balhátvédet, Mikola Jarost tavaszi kölcsönjátéka után szintén leigazolta a klub, honfitársa, Dmitro Dobranszkij pedig a somorjai utánpótlásból csatlakozik a felnőttkerethez. A DAC-os Bögi Ferencet a következő szezonban szintén elsősorban Somorján láthatják majd a szurkolók.

A távozók között több tapasztaltabb játékost is találni, a görög–magyar középhátvéd, Konsztantinosz Oikonomou szerződése lejárt, a védő az NB II-es Soroksár csapatához igazolt. A 25 éves Jakub Čunta négy és fél év után hagyta el a csapatot és Garamszentkeresztre távozott. A DAC-os Ernest Boateng kölcsönjátékát nem újították meg, ahogy Juraj Štefánkáét sem. A fél éve érkezett ukrán Homutov szintén távozik az STK-tól, Michal Trnovský kapus pedig a DAC-hoz ment kölcsönjátékra.

Horváth Csaba elmondta, a klub hivatalos oldalán a napokban megosztott játékoskeret egyelőre informatív jellegű és még nem tekinthető véglegesnek, elsősorban a DAC-cal való együttműködésnek köszönhetően lehet számítani még kisebb változásokra. „Olyan játékos, akivel nem számolunk, már nincs a keretben – szögezte le. – Abban az esetben, ha egy másik csapat bejelentkezne valakiért, készen állunk tárgyalni, hiszen nem állunk útjába annak, hogy egy játékosunk magasabb szintre lépjen.ˮ

Érdekes

Érkezők, távozók, felkészülés

Érkezett: Szabó (Dorog), Lehotský, Ferleťák, Csóka, Horváth, Szolgai, Badjie, Mame (MOL Akadémia), Jaros (Raslavice), Dobranszkij (somorjai utánpótlás)

Távozott: Trnovský (DAC), Čunta (Pohronie), Stašík (Petržalka), Štefanka (Rača), Oikonomou (Soroksár), Boateng (?), Chomutov (Koszovó)

Aktuális keret: Gyurákovics Erik, Horváth Attila–Juraj Pančík, Dmitro Dobranszkij, Draško Marič-Bjekič, Adrián Lehotská, Franck Bahi, Mikola Jaros, Aldo Baéz, Nagy Péter, Hassim Badjie, Wade Ndiaga Mame, Bögi Ferenc, Szolgai Máté, Lukas Leginus, Ondrej Vrábel, Bright Owusu, Lukáš Szabó, Ján Ferleťák, Csóka Bálint

Vezetőedző: Michal Kuruc

Felkészülési mérkőzések:

Újpest–Šamorín 1:1

Šamorín–Petržalka 1:2

Pohronie–Šamorín 1:2

Győr–Šamorín 2:1

Dorog–Šamorín 4:3

Készül az új lelátó

Somorján az új arcok mellett egyéb újdonság is várja majd a szurkolókat, mivel a bejárat felől új, 500 férőhelyes lelátó épül a Pomléban. A fejlesztésre azért van szükség, mert a Szlovák Labdarúgó-szövetség előírása szerint az új szezontól immár minimum 1000 ülőhely szükséges a II. ligás csapatok stadionjaiban. A szövetség 2022 végéig adott haladékot a kluboknak, a somorjai lelátó a tervek szerint addigra biztosan elkészül. „Az alapozás már folyamatban van, erre jön majd a konstrukció. Az ősz folyamán szeretnénk befejezni, aktívan dolgozunk rajtaˮ – tájékoztatott a klubelnök.

A csapatot az idei szezonban is Michal Kuruc vezetőedző irányítja majd. Stábjához csatlakozott Andrej Štellár, aki legutóbb a III. ligás vágsellyeieket edzette. AZ STK pénteken az újonc Myjava otthonában kezdi a szezont, jövő vasárnap pedig a szintén újonc récseieket fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?