Fiatal játékvezetők Nyonban

„Tömérdek lemondás, kitartás és tökéletes idegrendszer kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, és elérjen a csúcsra.“ Nyonban járt tizenkét játékvezető a Lévai járásból.Léva.

„Tömérdek lemondás, kitartás és tökéletes idegrendszer kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, és elérjen a csúcsra.“ Nyonban járt tizenkét játékvezető a Lévai járásból.

Léva. Az ötlet még 2014 végén született, amikor az azóta tragikus körülmények között elhunyt tehetséges lévai játékvezető, Maroš Roman arra az elhatározásra jutott, ha törik, ha szakad, az általa létrehozott és irányított fiatal sípmesterek csoportja rövid időn belül az UEFA adminisztrációs központjába, a svájci Nyonba látogat. A kivételes ötlet nemrég valóra vált, hiszen a Lévai járás tizenkét fiatal bírója eljutott a Genfi-tó nyugati partjára.

„Bár csak egy napot tartózkodtunk a szövetség székhelyén, ahol évente a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mérkőzéseit sorsolják, úgy tűnt, mintha legalább egy hetet töltöttünk volna ott. Gyakorlatban is megtekinthettük a CORE programban rögzített edzői módszereket, melyeket a skót Craig Thomson és az angol David Elleray vezényelt le” – tájékoztatott a főszervező, a Paláston élő Kiss Bálint, aki a nyugat-szlovákiai V. liga játékvezetője, és Maroš Romantól vette át a fiatal sípmesterek csoportjának irányítását.

Az egyik élmény a másikat követte a programáradatban. A maroknyi csapatot az ott-tartózkodás során Chris Wild, a bírók továbbképzéséért felelős osztályvezető kalauzolta, de találkoztak Gianni Infantino főtitkárral is. A közös ebéd után Craig Thomson fordulatos előadását hallgatták meg. „Tömérdek lemondás, kitartás és tökéletes idegrendszer kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen és elérjen a csúcsra” – idézte az előadás talán legemlékezetesebb mondatát Kiss Bálint.

Az esemény megszervezésében elévülhetetlen érdemeket szerzett Jozef Marko egykori élvonalbeli bíró, az UEFA játékvezetői bizottságának a tagja, aki elkísérte a fiatalokat Nyonba. „Előny, ha valaki tizenéves korában kezd el bíráskodni, hiszen így könnyebb felsőbb osztályba jutni. Ám ha valaki elismert játékvezetővé szeretne válni, elsősorban arra kell törekednie, hogy ne rontsa el mások szórakozását” – tett hozzá a genfi kiruccanáshoz egy jó tanácsot a szlovák szakember.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?