Feröeri-magyar - Kiszenvedett magyar győzelem

<p>Megszerezte első győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar labdarúgó-válogatott: Dárdai Pál együttese kedden este a Feröer-szigetek otthonában nyert kínkeservesen 1-0-ra.</p>

A két ország első egymás elleni felnőtt találkozójának egyetlen gólját Szalai Ádám szerezte: a Hoffenheim támadója a 21. percben, egy szöglet utáni kavarodást követően közelről talált a kapuba, ezzel szinte napra pontosan két év után volt ismét eredményes a nemzeti csapatban.     Dárdai Pál együttese ezzel négypontos a csoportjában, s legközelebb november 14-én, a Groupama Arénában látja vendégül a finneket.    F csoport:Feröer-szigetek - Magyarország 0-1 (0-1) Tórshavn, Nemzeti Stadion, 3000 néző, v.: Alekszej Kulbakov (fehérorosz)gólszerző: Szalai (21.)sárga lap: Gregersen (20.), Hansson (32.), Benjaminsen (56.), illetve Gera (48.) Feröer-szigetek:Gunnar Nielsen - Jónas Tór Naes, Attli Gregersen, Ragnar Nattestad, Viljomur Davidsen - Sölvi Vatnhamar (Gilli Sörensen, 82.), Fródi Benjaminsen, Christian Holst (Kaj Bartalstovu, 69.) - Brandur Olsen, Hallur Hansson - Jóan Edmundsson (Arnbjörn Hansen, 76.) Magyarország:Dibusz Dénes - Varga József, Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Tőzsér Dániel (Kalmár Zsolt, 73.) - Simon Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám (Priskin Tamás, 84.), Nikolics Nemanja (Fiola Attila, a szünetben) I. félidő:21. perc: Dzsudzsák jobb oldali szögletét követően nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, végül Juhász lőtte keresztbe a labdát, amelyet Szalai két méterről az üres kapuba továbbított (0-1).     A hazaiak némi meglepetésre hatalmas lendülettel kezdték a találkozót, és csak a debütáló Dibusz Dénesnek volt köszönhető, hogy nem szerezték meg gyorsan a vezetést: a Ferencváros fiatal kapusa a harmadik percben óriási bravúrral védte Hallur Hansson lövését. Úgy tűnt, a magyar csapatot megzavarta a feröeriek agresszív letámadása, a párharcok nagy részét a vendéglátók nyerték.     Az első nagy magyar helyzetre közel fél órát kellett várni, igaz, ez sem egy kidolgozott akció, hanem egy szöglet utáni kavarodásból alakult ki, Szalai Ádám pedig megszerezte a vezetést. A Hoffenheim támadója szinte napra pontosan két év után szerzett újra gólt a válogatottban, legutóbb 2012. október 16-án, a törökök ellen volt eredményes.     Nem sokkal később növelhette volna előnyét Dárdai Pál csapata, de Tőzsér Dániel lövése után a kipattanót Nikolics Nemanja közvetlen közelről a kapusba lőtte.     A magyar szövetségi kapitány érthető módon elégedetlen volt a látottakkal, különösképpen a védelem teljesítményével, ezért Nikolics személyében egy támadót beáldozva, a debütáló Fiola Attila becserélésével a hátsó alakzatot akarta megszilárdítani. A játék képében azonban ez sem hozott áttörést, a feröeriek birtokolták többet a labdát, ugyanakkor nagy helyzetig nem jutottak el.      A magyarok a vezetést tudatában semmilyen kockázatot nem vállaltak, a hazaiak támadásaiból pedig hiányzott az átütőerő, így az eredmény nem változott.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?