Ferguson és Hitzfeld elégedett

Pozsony. Nyolc gól született a labdarúgó Bajnokok Ligája idei utolsó játéknapján, Barcelonában négyszer, Manchesterben háromszor, Nantes-ban pedig egyszer került a hálóba a labda, míg Rómában nem bírt egymással a két együttes.

Paolo Sergio (középen) lőtte Nantes-ban a Bayern győztes góljátTASR/AP-felvétel Elégedetten nyilatkozott Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője a Boavista elleni, szerdai 3:0-ás Bajnokok Ligája-győzelem után: – Az első gól döntött és az, hogy nem követtük el az idény során már-már megszokott hibákat. Fegyelmezetten játszottunk, és akadt néhány nagyszerű egyéni teljesítmény is. Úgy vélem, a legfontosabb mégis az, hogy nem kaptunk gólt.

Ferguson öröme azonban nem lehet teljes, mert tovább bővült a hátsó alakzat maródi játékosainak listája. A francia világ- és Európa-bajnok Laurent Blanc orrcsonttörést, Gary Neville pedig lágyéksérülést szenvedett a találkozón. Csütörtökre az is kiderült, hogy Wes Brown, akinek a Chelsea elleni, múlt szombati rangadón szakadt el a térdszalagja, legalább kéthónapos pihenőre kényszerül.

Jamie Pacheco, a Boavista edzője Fergusonhoz hasonlóan az első gólt tartja a szerdai mérkőzés legfontosabb pillanatának: – Jól kezdtünk, de a Manchester az első hibánkat rögtön kihasználta. A hazaiak, megérdemelten nyertek, bár a gólkülönbség túlzott.

Az A-csoport másik összecsapásán a Bayern München a brazil Paulo Sergio találatával győzte le idegenben a Nantes csapatát. A bajoroknak jót tett a Herthától múlt vasárnap elszenvedett 2:1-es vereség, mert sokkal fegyelmezettebben védekeztek, mint Dárdai Pál és Király Gábor csapata ellen.

– Támadásban türelmesek voltunk, és kivártuk a kedvező lehetőséget – vélekedett Ottmar Hitzfeld vezetőedző. – Igaz, hogy a Nantes-nak több helyzete volt az első félidőben, de elhibázta azokat. Mivel a Manchester is nyert, kezd tisztulni a kép ebben a csoportban.

Csak a szerencsének és az argentin Javier Saviolának köszönheti hazai pontmentését (2:2) az FC Barcelona. A Bajnokok Ligája szerdai mérkőzésén a török Galatasaray az első félidőben kétgólos előnyt szerzett és a katalánokon csak a szünetben beállt Marc Overmars játéka és a két gól szerző Saviola szemfülessége segített. Mindezek ellenére Carles Rexach elszalasztott győzelemről beszélt: – Levegőben lógott a harmadik gól, de nem sikerült belőni. Szerencsére a római összecsapás is döntetlennel zárult, így az élen maradtunk.

A Liverpool gól nélküli döntetlent játszott az AS Roma vendégeként, a szívműtétje után lábadozó Gerard Houllier vezetőedzőt helyettesítő Phil Thompson mégis csalódottan nyilatkozott: – Az első félidőben legalább két góllal jobbak voltunk a hazaiaknál, de nem találtunk a kapuba. A szünetben hallottam, hogy Fabio Capello dühösen kiabált a játékosaival. Győznünk kellett volna.

A római szakvezető csak a mérkőzés színvonalával volt elégedett: – Nagyon jó összecsapás volt, amelyen mindkét csapat óvatosan futballozott. A Liverpool úgy játszott, ahogy azt vártam. Az utolsó húsz percben volt néhány nagy helyzetünk, de kimaradtak.

Négy liverpooli szurkolót késeltek meg Rómában, de egyikük sérülése sem súlyos. Három angol nézőt a meccs előtt támadtak meg vélhetően az olasz bajnok szimpatinzánsai, míg a negyediket késő éjjel, a főváros központjában érte a szúrás: őt kórházba kellett szállítani.

A-CSOPORT: Manchester U.–Boavista Porto 3:0 (1:0), van Nistelrooy (31., 62), Blanc (55.); 68 000 néző. FC Nantes–Bayern München 0:1 (0:0), Paolo Sergio (65.); 30 000 néző.

1. Manch. U. 2 1 1 0 4:1 4

2. Bayern 2 1 1 0 2:1 4

3. Boavista 2 1 0 1 1:3 3

4. Nantes 2 0 0 2 0:2 0

EZ KÖVETKEZIK (február 20.): Nantes–Manchester, Boavista–Bayern.

B-CSOPORT: FC Barcelona–Galatasary Istanbul 2:2 (0:2), Saviola (49., 66.), ill. Ümit Karan (5.), Fleurquin (41.); 60 000 néző. Kiállítva: Capone (62. – Galatasaray), Hakan Ünsal (90. – mindkettő Galatasaray). AS Roma–Liverpool 0:0; 60 000 néző.

1. Barcelona 2 1 1 0 5:3 4

2. Galatasaray 2 0 2 0 3:3 2

3. AS Roma 2 0 2 0 1:1 2

4. Liverpool 2 0 1 1 1:3 1

EZ KÖVETKEZIK (február 20.): Barcelona–Roma, Liverpool–Galatasaray. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?