Feltámadtak a somorjaiak az edzőcsere után

somorja

A kiesést jelentő 13. helyen zárta az őszi szezont a somorjai ŠTK a II. fociligában, de bizakodva várhatja a folytatást, mert az edzőcsere után a csapat megtáltosodott, és az utolsó három őszi fordulóban háromszor győzött.

„Egész nyáron azon dolgoztunk, hogy be tudjunk jelentkezni a II. ligába. Végül sikerült megegyeznünk a DAC-cal, és úgy gondolom, hogy egy igazán korrekt együttműködés alakult ki a két csapat között. A bajnokságot így a dunaszerdahelyiek farmcsapataként kezdhettük. Eredményesség szempontjából azonban rosszul kezdődött a szezonˮ – idézte fel a nyári eseményeket Horváth Csaba somorjai klubelnök.

Rossz kezdés
Tény, hogy a bajnokságot nagyon rosszul kezdték a somorjaiak, a komáromi 2:0-s vereség után öt gólt kaptak Besztercebányán, majd négyet a Dubnica otthonában. Az első győzelmet a negyedik fordulóban, a Petržalka ellen szerezték az ideiglenes hazai pályának számító MOL Arénában, mivel a szezon elején a somorjai futballpálya gyepcsere miatt nem állt rendelkezésre. A játékosoknak azonban a győzelem után sem sikerült elkapni a fonalat, és a soron következő tíz fordulóban egyedül a Slovan fakócsapatát sikerült legyőzniük.
A klubvezetés a 14. fordulóban elszenvedett 3:0-s szakolcai vereség után döntött úgy, hogy Branislav Sokoli vezetőedző helyére másik szakembert keres. 

Feltámadás
A választás arra a Ján Blaháčra esett, aki addig elsősorban utánpótláscsapatoknál dolgozott – a poprádi ifik tavaly az ő vezetésével jutottak fel a legmagasabb osztályba, de dolgozott a Senica és a Trenčín fiataljaival is. A somorjaiak a 47 éves szakember edzősködése alatt valósággal újjászülettek, az utolsó három fordulóban ugyanis a liptószentmiklósiakat, a komáromiakat, valamint a listavezető besztercebányaiakat is magabiztosan győzték le.
„Az új edzővel jól érezhetően sikerült újraindítani valamit. Szerintem ezek a dolgok elsősorban fejben dőlnek el. A játékosok felszabadultak, jobb lett a játékunk – mondta Horváth Csaba, aki kiemelt néhány egyéni teljesítményt is. – Az őszi szezon során például Száraz Benjamínt, a DAC második számú kapusát tudnám kiemelni, aki ha a rendelkezésünkre állt, remek teljesítményt nyújtott, de jó őszi szezont zárt Čunta és Rymarenko is, akik fontos gólokat szereztek. A szezon végére felépült sérüléséből Vladimír Pončák csapatkapitány is, ami szintén sokat segített a csapatnak.ˮ
Az egymásutánban szerzett három győzelem ellenére a somorjaiak a szezon végére nem tudtak elmozdulni a kiesőzónából, és a 13. helyen zártak, de a 9. helyen tanyázó kassaiakkal szemben is csak három pont a lemaradásuk.

Az élet farmcsapatként
Horváth Csaba szót ejtett arról is, milyen az élet farmacsapatként.
„Ez egy kétoldalú együttműködés, a mi fiatal tehetségeink ugyanúgy a DAC rendelkezésére állnak, mint fordítva. Amikor a DAC egy nappal korábban játszik, mint mi, akkor a meccsük után dől el, hogy milyen lesz a mi végleges keretünk. Általában 90 százalékig tudjuk biztosan, mely játékosok fognak az adott mérkőzésen a rendelkezésünkre állni. De a dolog attól is függ, hogy épp hányan sérültek a DAC-ban. Az ilyen együttműködés azért is fontos, mert így tudunk több játéklehetőséget biztosítani a fiatal játékosok számára, akik teret kapnak a fejlődésre. Több DAC-játékos is, például Száraz, Veselovský, Šimčák, Malý, Nagy Laci, Sharani és Boateng is több alkalommal játéklehetőséget kapott nálunk az őszi szezonban.ˮ
A téli felkészülési időszak programjába a somorjaiak szeretnének minél több edzőmérkőzést beiktatni. A klubelnök hozzátette, a keretben várható néhány változás, de korai még konkrétumokról beszélni. Előreláthatólag azonban nem lesz nagy játékosmozgás, a csapat magja egyben marad. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?