Felszámolják a régi játszótereket

Érsekújvár |

<p><span style="font-size: 11.9999990463257px;">Jelentős összeget takarítana meg a város a közvilágítás korszerűsítésével, új gyalogátkelőhelyeket is építenének.</span></p>

Játszóterek felújításáról, új gyalogátkelőhelyekről, illetve a közvilágítás korszerűsítéséről is szó volt az augusztusi önkormányzati ülésen, melyen a képviselők választ kaptak a városházától a júniusi interpellációkra. Érsekújvárban kilenc nagy játszópark és tíz kisebb játszótér van. Nagy Dávid (MKP–Híd) képviselő kérésére a városi hivatal szakosztálya minden részletre kiterjedő választ adott a nyári felújítással kapcsolatban. Miután felmérték a városi játszóterek állapotát, Jozef Kliský szobrászt bízták meg a játszóterek felújításával. Érsekújvár önkormányzata 4994 eurót fordított a megrongált hinták, padok javítására, és új mászóköteleket, kukákat helyeztek ki a pihenőparkokban. A jelentésből kiderült, hogy a Bástya II játszótéren felújították a mászófalat, a Pozsonyi úton lévő Pók játszótéren biztonságosabbra cserélték a fémláncokat. A felújítási munkálatok a kisebb játszótereket is érintették, lecserélték a kopott csúszdákat és újrafestették a hintákat. A Kompas központtal közösen a városi piactér közelében lévő Hajó játszóteret is felújították, az önkéntesek munkájához 91 euróval járult hozzá a város. A nyár folyamán kitisztították a homokozókat, a pihenőparkok takarításába bevonták a közmunkásokat. A felújítási munkák során figyelembe vették a lakosok észrevételeit, a szülők arra panaszkodtak, hogy injekciós fecskendőket, üvegeket találtak a homokozóban. A város vezetése a napokban választja ki azt a céget, amely felszámolja a régi homokozókat és parkosítja az elhanyagolt területeket. A Gogoľ utca környékén élők kérésére a közelmúltban új gyalogátkelőhelyet adtak át. Az augusztusi önkormányzati ülésen a képviselők jóváhagyták az önrészt ahhoz az európai uniós támogatáshoz, melyből a közvilágítás felújítását fedeznék. A gazdasági minisztérium által meghirdetett európai uniós támogatásból 399 644 eurót remél a város, és 21 034 euró önköltséggel járulna hozzá a tervezett beruházáshoz. Az egyik képviselő nehezményezte, hogy miért kell lecserélni azokat a lámpákat, melyeket hét évvel ezelőtt szereltek fel a városban. A képviselők az érintett programponthoz csatolt indoklásból megtudhatták, hogy 422 világítótestet szeretnének a projekt keretében lecserélni a járási székhelyen, az évi energiamegtakarítás 25 ezer eurót hozna a városkasszába.    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?