Félpályás római gól és Arsenal-bukta

Az unott barcelonai sztárokat meglepte a rómaiak agresszi-vitása, az Arsenal elaludt Zágrábban, és kikapott.A szerdai BL-rangadó az AS Roma–Barcelona mérkőzés volt. A találkozót idény eleji forma jellemezte, főleg a Barcelona sztárjain látszott, hogy még nincsenek felpörögve.

Az unott barcelonai sztárokat meglepte a rómaiak agresszi-vitása, az Arsenal elaludt Zágrábban, és kikapott.

A szerdai BL-rangadó az AS Roma–Barcelona mérkőzés volt. A találkozót idény eleji forma jellemezte, főleg a Barcelona sztárjain látszott, hogy még nincsenek felpörögve. Különösen a rettegett csatársor tagjai voltak haloványak: a századik BL-mérkőzését játszó Messi egy kapufán kívül csak kedvetlenül cselezgetett, Neymart feltrancsírozták a római bekkek, Suárez pedig időnként egészen szerencsétlen mozdulatokkal mulattatta a nézőket (igaz, fejelt egy gólt).

Történelmi gól

A katalánok némileg szerencsés gólja azonban nem hozta zavarba az olaszokat, sőt Alessandro Florenzi révén a Roma hamarosan egyenlített, minden idők egyik legszebb Bajnokok Ligája-góljával. A 24 éves futballista a jobb oldalon átlépte a felezővonalat, majd észrevette, hogy Marc-André ter Stegen kapus a gólvonaltól messze kóricál. A lendületből leadott lövés olyannyira pontos volt, hogy a labda a jobb oldali kapufáról vágódott be a hálóba. Ter Stegen se hitte, Florenzi se hitte – az olasz játékos gyermeki gólöröme legalábbis erre utalt. „Történelmi gól volt” – mondta a meccs után a Roma trénere, Rudi Garcia. Bizonyos szempontból egyébként Florenzi nemcsak kiváló rugótechnikájának, hanem a francia edzőnek is köszönheti a gólt. Ő ugyanis valójában csatár – a Románál csak Rudi Garcia váratlan húzása miatt került egy ideje a jobb oldali hátvéd pozíciójába.

A közelharc dominált

Garciának voltak még jó húzásai ezen a mérkőzésen (amely a korai gólváltás után végül 1:1-re végződött). Az olaszok teljesen átengedték a középpályát a Barcelonának, s ha nem sikerült labdát szerezniük a katalánok térfelén, azonnal visszahúzódtak a tizenhatosuk elé. (Hasonló taktikával győzte le José Mourinho 2010-ben az Interrel a Barcelonát.) A széleket a Roma nyitva hagyta, a tizenhatos előterében ezzel olyan áthatolhatatlan sűrűségű falat hozott létre a csapat, amelyben a Barca rövidpasszos játéka nem érvényesülhetett, inkább a közelharc dominált. Egy érdekes adat: a nyáron igazolt belső bekk, Antonio Rüdiger a párharcainak 75 százalékát megnyerte a találkozón. A Roma támadójátéka még ennél is egyszerűbb volt: a lehető leghamarabb megpróbálták indítani két villámgyors futóemberüket, Mohamed Salah-t és Iago Falquét – több, de inkább kevesebb sikerrel.

Sokat érhet még a Roma egy pontja később, mivel a második helyért azzal a Leverkusennel kell majd a csapatnak megküzdenie, amely nagyon simán, 4:1-re legyőzte a BATE Boriszovot. Jó hír a németek szurkolói számára, hogy a Real Madridnál a maradék önbizalmát elveszítő mexikói csatár, Chicharito a második leverkuseni meccsén eredményes tudott lenni.

Angol mélyrepülés

Folytatódott az angolok mélyrepülése. Az Arsenal – egész Európa általános megdöbbenésére – 2:1-re kikapott a Dinamo Zagrebtől. Az Arsenal a 40. perctől kezdve emberhátrányban játszott, miután a román Hategan bíró a második sárga lapot is felmutatta Oliver Giroud-nak. Elhamarkodott ítélet volt, de ez sem menti fel az Arsenalt, amelynek így is gólokkal kellett volna hoznia ezt a mérkőzést. Hogy miért? Például azért, mert a Dinamo utoljára 1999-ben nyert mérkőzést a BL főtábláján. A szigetország becsületét a Premier League-ben tragikusan szereplő Chelsea mentette meg, miután a londoni kékek 4:0-ra verték odahaza a Maccabi Tel-Avivot.

Hulk bombái

Érdekes mérkőzéseket hozott az E csoport. A BL-újonc Gent kettős emberhátrányban is képes volt pontot menteni a Lyon ellen hazai pályán (1:1), igaz, a vendégek büntetőt hibáztak. Ennél is nagyobb meglepetést okozott a Zenit, amely 3:2-re győzött Valenciában. Tegyük hozzá, ezzel a játékoskerettel a szentpétervári csapatnak minden évben legalább a legjobb tizenhatig kellene eljutnia, ha nem tovább. Hulk két parádés gólt lőtt (különösen a második bombája miatt érdemes megnézni az összefoglalókat), pechjére erre a BL-szerdára mégis Florenzi miatt emlékszünk majd vissza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?