Félnek az egyiptomi bírótól

Kvangdzsu/Oszaka. A spanyol válogatott ma délelőtt első ízben szeretné kiharcolni a vb-elődöntőbe jutást. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a nyolc között a há-zigazda dél-koreai együttes ellen mérkőzik. A mérkőzést (8.30) az egyiptomi Gamal Gandur vezeti.

Guus Hiddink utolsó utasításai a spanyolok elleni negyeddöntő előttReuters-felvétel Mint ismeretes, az ázsiaiak a nyolcaddöntőben – nem kis meglepetésre – aranygóllal azokat az olaszokat búcsúztatták, akik egészen a 88. percig vezettek. A koreaiak a hajrában egyenlítettek, majd a hosszabbításban az úgynevezett aranygólt is megszerezték. A spanyolok is túlóráztak a 16 között, 11-es rúgásokkal verték a szívós íreket.

„Remélem, színvonalas, attraktív futballal rukkolnak majd elő a játékosok – mondta Guus Hiddink, a koreaiak holland vezetőedzője. – Ugyanúgy, mint esélyesebb ellenfelünk, mi is támadó felfogásban szeretnénk játszani, ez azt jelenti, nem várunk az ellenfél hibájára. A keret valamennyi tagja egészséges, tehát kellemes gondban vagyok a meccs előtt. Az ellenfél együttesében, főleg a középpályán találhatók remek képességű labdarúgók.”

Jose Antonio Camacho, a spanyolok mestere jobban tart az egyiptomi bírótól, mint a házigazdáktól: „Félek attól, hogy a játékvezető a hazai közönség előtt előnyben részesíti majd az ázsiaiakat! A taktikánk egyértelmű, sok labdát kell szereznünk a középpályán, ellenben nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a gyors lábú házigazdákat nagyon nehéz megállítani.”

A mostani spanyol együttesből hárman (Luis Enrique, Fernando Hierro és Miguel Angel Nadal) is pályára léptek a dél-koreaiak elleni 1994-es világbajnoki mérkőzésen, amely 2:2-es döntetlennel végződött. Négy évvel korábban, szintén vb-meccsen találkozott a két gárda, és a spanyolok nyertek 3:1-re.

Raul Gonzales lovaglóizom-húzódás miatt aligha szerepelhet a mai negyeddöntő mérkőzésen. Fernando Morientes a spanyol újságírók szerint nem a csatársorban, hanem a középpályán szerepel majd. „Nem ismerjük a koreai labdarúgókat, de ha hozzuk formánkat, akkor ott leszünk az elődöntőben” – mondta Iker Casillas, a spanyolok „tizenegyesölő” kapusa.

A várható összeállítások – SPANYOLORSZÁG: Casillas–Puyol, Hierro, Helguera, Juanfran–Luis Enrique, Baraja, Mendieta, del Pedro–Valeron, Morientes; DÉL-KOREA: Li Von Dzse–Szong Csong Gug, Csoj Dzsin Csul, Hong Mjung Bo, Kim Te Jung–Park Dzsi Szung, Ju Szang Csul, Kim Nam Il, Li Jung Pjo–An Dzsung Hvan, Szeol Ki Hjeon.

u A vb-újonc Szenegál az eddig ugyancsak várakozáson felüli teljesítményt nyújtó Törökországgal mérkőzik szombaton (13.30), a vb utolsó negyeddöntőjében. Az összecsapás játékvezetője a kolumbiai Oscar Ruiz lesz.

Az afrikaiak a világbajnokság nyitómérkőzésén, szenzációs teljesítményt követően 1:0 arányban legyőzték a címvédő Franciaországot, majd két döntetlen következett Dánia és Uruguay ellen, a nyolcaddöntőben pedig a hosszabbításban diadalmaskodtak Svédország fölött. Bruno Metsu edző: „A törökök már elkönyvelték az elődöntőbe jutást, s mi be szeretnénk bizonyítani, hogy nagyot tévedtek. Egyetlenegy afrikai csapat sem jutott még a legjobb négy közé. Nekünk sikerülni fog!”

Senol Günes, a törökök szövetségi kapitánya beismerte, hogy nem sokat tud a szenegáliakról, ám ennek ellenére derűlátó: „Ma már nincs könnyű ellenfél, sokat fejlődtek az afrikaiak, de vannak sebezhető pontjaik, s mi ezt nagyon jól tudjuk. Ha csapatom olyan fegyelmezetten játszik majd, mint a japánok ellen, akkor ismét ünnepelhetünk.”

A várható összeállítások – TÖRÖKORSZÁG: Rüstü–Fatih, Bülent, Alpay, Hakan Ünsal–Ümit Davala, Tugay, Bastürk, Emre Belözoglu, Hasan Sas–Hakan Sükür. SZENEGÁL: Sylva–Daf, P. M. Diop, Cisse, Coly–Fadiga, Diao, P. B. Diop, Mo. Ndiaye, Camara–Diouf. A két csapat még nem találkozott. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?