Fellebbez a DAC

<p>Hatpontos levonással és 10 000 eurós pénzbüntetéssel sújtotta a DAC élvonalbeli csapatát a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, mert ősszel a klub négy játékosa befolyásolta az együttes négy Corgoň ligás meccsét. A DAC vezetői jelezték, fellebbeznek a döntés ellen.</p>

„A klub felelős a játékosaiért, főleg akkor, ha közülük többen is bundabotrányba keverednek. Jelen esetben négyen (Ivan Hodúr, Marek Božoň, Michal Dian és Tomáš Huber). Ilyenkor a pénzbírság mellett 3–12 pontos levonással sújtható az egyesület – mondta a sportnapilapnak Miroslav Vlk, a fegyelmi bizottság elnöke. – Mi a hatpontos levonás mellett döntöttünk. Biztosak akartunk lenni a dolgunkban, ezért tartott ilyen sokáig, még kiróttuk a DAC-ra a büntetést. Eleinte azt hittük, hogy a dunaszerdahelyi klubvezetők is érintettek a bundaügyben, akkor sokkal súlyosabb büntetést kaptak volna. Ám ezt a rendőrségi nyomozás kizárta, és a játékosok vallomásaikban is leszögezték, hogy saját szakállukra cselekedtek. Azt is figyelembe vettük, hogy a klub együttműködött velünk.” A DAC vezérkarát meglepte a fegyelmi bizottság csütörtöki határozata. „Váratlanul ért és sokkolt bennünket a döntés. A határozat kézbesítése után elemezzük a leírtakat, és utána megtesszük a szükséges lépeseket, mert ez a döntés ellentétes a szövetség normáival és a logikával, valamint precedensértékű a nemzetközi futballban” – áll az FK DAC 1904 közleményében. Dušan Chytil, a dunaszerdahelyiek klubmenedzsere lapunknak megerősítette, hogy a DAC megfellebbezi a fegyelmi bizottság döntését.„Sem Ausztriában, sem Magyarországon nem büntették meg a klubokat, csak a bundaügyben érintett játékosokat” – szögezte le az Új Szónak Radványi Miklós, a DAC 45 esztendős vezetőedzője. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?