Feljebb lépnek a párkányi ifik

<p>Második helyről kerül az új évadban a nyugat-szlovákiai IV. ifjúsági ligába a párkányi focicsapat, miután két éve kijelentkezett a III. ligából, tavaly pedig az V. ligában tűnt fel újra.</p>

Korábban váltakozva a harmadik és negyedik vonalban játszottak a Duna-partiak. Két éve azonban az akkortájt érvénybe lépett új átigazolási rendszer miatt számottevően csökkent a játékoslétszám, és a vezetők azt vették észre, hogy nincs kivel kiutazniuk az egyik bajnokira. Előtte nyáron ugyanis tizenkét fiatal intett búcsút a csapatnak, többségük a környező falvakban, alacsonyabb osztályokban folytatta pályafutását. Emiatt szinte az egyik napról a másikra felbomlott a társaság. Mire újra összeverődtek a párkányiak, az érvényes versenyszabály értelmében csupán az V. ligában folytathatták szereplésüket, mégpedig tavaly ősszel. „A távozók közül sok mindenkit sikerült visszacsalogatnunk, ám a klubhoz való hűség, a felelősségvállalás, az elköteleződés és az egészséges versenyszellem néhányuknál már erősen csorbult. Nyár elején megkezdtük a csapatépítést, több új focista érkezett vidékről is. Augusztusban huszonkét tagú kerettel rajtoltunk az V. liga keleti csoportjában. Huszonnégy pontunkkal az előkelő hatodik helyen teleltünk” – vázolta az akkori helyzetet Molnár Gábor párkányi edző, akinek munkáját az U19-eseknél Saláta Krisztián is segíti.

A csapat életkora igencsak alacsony, sokan még a tizenhatodik évüket sem töltötték be. Az idei téli alapozás kemény munkával telt. Egyik meghatározó egyéniségük, Fazekas Kevin kapus szalagszakadást szenvedett, és műtétje után csak ősszel kapcsolódhat be a közös munkába.

„Kifejezetten örülünk annak, hogy Saláta Kornél is rendszeresen figyelemmel kíséri ténykedésünket. Korábban meccslabdákat adományozott, most pedig megkülönböztető mezekkel ajándékozott meg bennünket a pozsonyi Slovan válogatott játékosa. A feltételek minden téren adottak a fejlődéshez, így a soron következő évadban megcélozzuk a feljutást a III. ligába” – árulta el az U19-esek edzője.

Az együttes egyik kiemelkedő személyisége Flender Szebasztián csapatkapitány, aki már a felnőtteknél is bemutatkozott. A tizenkilenc esztendős tehetség hajdanán Léván és Szencen is szerepelt magasabb szintű korosztályos együttesben. Idén is voltak ajánlatai, amelyeket azonban nem fogadott el. A párkányi U19-esek a bajnokság zárófordulójában vendégként győzték le a nyomukban loholó udvardiakat, és bebiztosították a második helyet. Bár a bajnok ipolyszalkaiak mögött tizenegy ponttal maradtak le, ezüstérmesként mégis ők kerültek a IV. ligába. Az ipolyszalkaiaknál ugyanis hat játékos kinőtte ezt a korosztályt, így kénytelenek új csapatot építeni. A vezetőség pedig úgy döntött, hogy újra az V. ligában folytatják a pontvadászatot.

Párkányban komolyan kezelik az ifjúsági focit, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az U19-eseken kívül a nemrég befejeződött idényben további hat csapat küzdött a bajnoki pontokért. Így tehát minden bizonnyal a jövőben nem lesz gond az utánpótlással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?