Félidőben az élen telel a bélyi focicsapat

bélyi focisták
Bély |

Nyáron az utolsó lépés hiányzott a feljutásukhoz, most újra vezetnek a bélyi focisták a VI. liga déli csoportjában.

A Bodrogköz keleti szegletében fekvő, mintegy ezerötszáz lakosú község csapata csupán az utolsó előtti fordulóban botlott egy picit, amikor a borsiak vendégeként 3:3-as döntetlennel vonult le a pályáról. A többi meccsen sorra bezsebelte a három pontot, így a tőketerebesi területi bajnokság VI. ligája déli csoportjában listavezetőjeként zárta az őszi idényt.

A bélyiek a korábbi szezon végén karnyújtásnyira voltak a csodától, az V. ligába kerüléstől. Álmaik azonban szertefoszlottak, mivel a Zemplínska Teplica, amely a VI. liga északi csoportjában végzett tavasszal az első helyen, az osztályozón 3:1-es arányban bizonyult jobbnak, s ezáltal magasabb osztályba léphetett.

„A sikertelenségen gyorsan túltettük magunkat, és fokozott erőbedobással készültünk az új bajnokságra. Nyáron alaposan megerősítettük a gárdát, Kisgéresről Bók Ádám, Takács Gábor és Pásztor Dominik, Borsiból pedig Michal Kavčák érkezett, a Györke fivérek viszont Borsiba távoztak. Keretünk tizenötre duzzadt, a játékosok lelkiismeretesen dolgoztak, és látogatták a Karnay István által levezényelt edzéseket” – tájékoztatott Holub János bélyi klubelnök, aki Szűcs László menedzserrel karöltve immár harmadik éve kormányozza a település futballéletét.

A sportvezető az egész hátvédsor tevékenységével elégedett, a középpályások közül Lukács Adrián csapatkapitány szorgalmát dicséri, a csatároknál pedig Balogh Igor képességeit emeli ki. A támadó mellesleg a góllövőlista harmadik helyén áll. „Parádésan zártuk az őszi idényt, az utolsó összecsapáson 6:0-ra leléptük Kysta csapatát. Nagyarányú győzelmünk értékét csak fokozza, hogy a meccs több mint kétharmadát kiállítás miatt tíz emberrel voltunk kénytelenek lejátszani” – árulta el Holub János.

A játékosok csak rövid pihenőt kaptak, hiszen már november 25-én megkezdték a tavaszi idényre való felkészülést. A helyi tornateremben és a szabadban egyaránt gyakorolnak, majd bekapcsolódnak az újonnan induló téli kerületi futballbajnokságba, amely Kassa megyében a Kelet-szlovákiai Labdarúgó-szövetség szervezésében januárban kezdődik.

„Minden alkalmat megragadunk a jó felkészülésre. Jövőre történelmet szeretnénk írni, hiszen elsőrendű célunk az V. ligába való kerülés” – nyomatékosította a klub terveit Holub János.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?