Fekete Attila aranynapja

Pozsony. Fekete Attila váratlan elsőségét hozta a 13. Szlovákia Nagydíja férfi párbajtőr VK-viadal. A magyar vívó a döntőben a tavalyi győztes svájci Marcel Fischert verte izgalmas, akciókban bővelkedő csörtében, 15:14-re. Ez a volt a tapasztalt válogatott versenyző második Világ Kupa-sikere.

Pozsony. Fekete Attila váratlan elsőségét hozta a 13. Szlovákia Nagydíja férfi párbajtőr VK-viadal. A magyar vívó a döntőben a tavalyi győztes svájci Marcel Fischert verte izgalmas, akciókban bővelkedő csörtében, 15:14-re. Ez a volt a tapasztalt válogatott versenyző második Világ Kupa-sikere. Honfitársai is kiválóan helytálltak: rajta kívül még hárman (Kovács Iván, Boczkó Gábor és Imre Géza) kerültek a legjobb nyolc közé.

Összesen 32 ország 128 párbajtőrözője lépett pástra, s meglepetésre a 64-es főtáblán már elbúcsúzott a Világ Kupa-sorozat éllovasa, az osztrák Marik, a múlt heti barcelonai VK-első észt Kaaberma és a magyarok egyik ásza, Kulcsár Krisztián. Ebben a körben esett ki a junior Európa-bajnok Érsek Attila is, akit kisebb bokahúzódása is akadályozott a lengyel Bönisch-sel elvesztett asszóban. Mindenképpen siker, mert erre még korábban nem volt példa, hogy öt szlovákiai vívó (Fišer, Érsek, Kaša, Habodász, Jučacko) is felkerült a főtáblára. Igazi bravúr Juraj Fišer teljesítménye, a Dukla Banská Bystrica öttusázója a legjobb 16 között csak egyetlen találattal kapott ki az ukrán Rejzlintől, és végül az előkelő 15. helyen végzett.

Eredmények, döntő: Fekete–Fischer 15:14, elődöntő: Kovács–Fischer 8:15, Fekete–Rejzlin (ukrán) 15:6. A sorrend: 1. Fekete, 2. Fischer, 3. Rejzlin és Kovács, 5. Robatsch (osztrák), 6. Boczkó, 7. Keisey (amerikai), 8. Imre. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?