„Fejlődésem szempontjából az FTC tűnt a legjobb megoldásnak”

Tököli Attila hivatalosan is a Ferencváros labdarúgója. Hogy mennyiért igazolta le a Fradi a Dunaferr gólerős csatárát, azt nem árulta el Szeiler József klubigazgató. Azt viszont elmondta: abban az esetben, ha a válogatott játékos kimagaslóan teljesít, akkor magyar viszonylatban kimagasló lesz a keresete.

Tököli Attila hivatalosan is a Ferencváros labdarúgója. Hogy mennyiért igazolta le a Fradi a Dunaferr gólerős csatárát, azt nem árulta el Szeiler József klubigazgató. Azt viszont elmondta: abban az esetben, ha a válogatott játékos kimagaslóan teljesít, akkor magyar viszonylatban kimagasló lesz a keresete. Hogy mit jelent a kimagasló teljesítmény, azt nem határozták meg a vezetők, ugyanakkor ha ismét olyan eredményesen tudna szerepelni, mint tette azt az utóbbi években a Dunaferrben, akkor nyilván nem csak a vezetők, hanem a szurkolók is roppant elégedettek lennének vele.Sokan már kész tényként kezelték, hogy a Bredába szerződsz. Miért hiúsult meg az odaigazolásod?

Nem történt semmi különös. Egyszerűen nem voltak olyanok a körülmények, hogy én úgy érezzem: ebbe bele kell vágnom.

Sokan azt fogják gondolni, hogy azért nem mentél külföldre, mert Magyarországon már sztár vagy, kint viszont csak egy játékos lennél a sok közül. Ettől nem tartasz?

Mindenkinek szíve joga, mit gondol. Én felállítottam egy mércét, tudom, körülbelül milyen erős-ségű csapathoz szeretnék eljutni. Ez alatt a szint alatt viszont nem feltétlenül érdemes külföldre szerződni, ezért úgy határoztam, inkább továbbra is itthon futballozom.Miért döntöttél úgy, hogy hosszú idő után eljössz Dunaújvárosból?

A Dunaferrnél öt évet voltam, úgy éreztem, nagyon kell már a levegőváltozás. A többi magyar csapat közül pedig a Ferencváros ajánlata volt a legkedvezőbb.

Több élvonalbeli kérőről lehetett hallani, a Fradi riválisai közül például állítólag az Újpest és az MTK is megkeresett. Ezek az információk mennyire voltak valósak, illetve ha az MTK tényleg hívott, hogyhogy nem követted Egervári Sándort?

Igazak voltak ezek a hírek. Nagyon szívesen követtem volna Sanyi bácsit, hisz nagyon jó kapcsolatban vagyunk. De a karrierem, további fejlődésem szempontjából a Ferencváros tűnt a legjobb megoldásnak. Vonzott, hogy amennyiben jól teljesít a csapat, hétről-hétre nagy közönség előtt játszhatok, és a hangulat már-már olyan, mint nyugaton.Amikor szóba került, hogy a zöld-fehérekhez igazolhatsz, többen is azt mondták: a Gera, Tököli, Penksa csatársor a legerősebb lehet a magyar élvonalban. Egyetértesz ezzel?

Furcsa volna, ha magunkat dicsérném, úgyhogy erre csak azt tudom mondani: remélem, tényleg mi leszünk a legjobbak.Miért pont az 55-ös mezszámot választottad?

Már régóta tízes mezben játszottam, az viszont itt Leandróé lett. Viszont ha új mezszámom két számjegyét összeadjuk, akkor tíz az eredmény. Ez volt az egyik ok. A másik, hogy gyermekeim különböző napon és órában, de ötvenöt perckor születtek.Az UEFA Kupa első körében egy ciprusi csapattal találkoztok, ami számodra talán nem jó ómen. Mit gondolsz, meddig juthattok a nemzetközi kupaporondon, illetve a bajnokságban reális-e az az elvárás, hogy 2001 után újra bajnoknak kell lenni?

Úgy tudom, további játékosok érkezhetnek még a csapathoz, tehát még nem végleges a keret. Tavaly is azt mondtam: úgy gondolom, egy ciprusi csapaton illik túljutni, de a Dunaferrrel azt a párharcot nagyon elrontottuk. Bízom benne, hogy most, a Fradival nem fogjuk ugyanazt a hibát elkövetni, bár azt tudni kell, hogy nem rossz csapatról van szó. De természetesen mindenképpen a továbbjutás a cél. A bajnokságban sem lesz könnyű dolgunk, ám az biztos: mi vagyunk a bajnoki cím egyik esélyesei.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?