FC Barcelona: a finálé a cél!

Ma délután az UEFA Kupa első fordulójában a Púchov az FC Barcelonát fogadja. A mérkőzésre a nagyszombati Anton Malatinský-stadionban kerül sor. A katalán együttes tegnap legnagyobb sztárjaival – a brazil Ronaldinhóval, a holland Kluiverttel, a spanyol Luis Enriquével, az argentin Saviolával vagy a török Rüstüvel – érkezett meg tegnap Pozsonyba.

Megérkezett a Barcelona. A reptéren újságírók, fotósok és aláírásgyűjtők rohamozták meg Ronaldinhóékat.TASR–felvételTegnap mintegy egyórás késéssel landolt Pozsonyban az FC Barcelona különgépe. Frank Rijkaard edző szerint a Barcelona nem veszi félvállról a mai összecsapást. „UEFA Kupa meccsről van szó, és ennek megfelelően készültünk. A kez-dőcsapat összeállítását még nem árulom el. – nyilatkozta Rijkaard. – Remélem azonban, hogy mindkét meccs élvezetes és jó játékot hoz majd.”

A tavalyi szezon rendkívül rosszul sikerült a Barcelona számára, a katalánok sokáig csak a mezőny második felébe tartoztak a Primera Divisiónba, s csak az utolsó fordulókban sikerült elkerülniük a szégyent és harcolták ki az UEFA Kupa-indulást jelentő hatodik helyet. A Barca történetében még soha nem fordult elő, hogy a csapat ne lett volna jelen az európai kupaküzdelmekben. Éppen ezért idén az UEFA Kupában szeretne bizonyítani. „Csak a kupadöntő az elfogadható számunkra” – árulta el Marc Overmars, a Barca holland légiósa. A nagyszombati mérkő-zést a helyszínen tekinti meg Joan Laporta, a klub elnöke is. „Örülök, hogy eljuthattam Szlovákiába. Jó mérkőzést várok, és természetesen a Barcelona szempontjából jó eredményt is. Semmiképpen sem becsüljük le a Púchovot, mert a pályán bármi megtörténhet.” Laporta legnagyobb aduja az elnökválasztási kampány során Beckham megszerzésének ígérete volt, az angol azonban az örök rivális Realt választotta. „Ronaldinho legalább olyan csodálatosan futballozik, mint Beckham – árulta el Laporta. – Kedvencem viszont nincs a csapatban, mivel itt a közösségi szellemnek kell dominálnia. Olyan játékosok alkotják a mai együttest, akik átérzik, hogy az FC Barcelonában szerepelni megtiszteltetés.”

Štefan Zaťko, a puhóiak edzője nem számíthat Peter Vavrík játékára. „Én továbbra is hiszek abban, hogy játékosaim tudásuk legjavát nyújtják majd. Ha a két meccsen egy pontot szerzünk, azzal is elégedett leszek. Világos számunkra, hogy sok veszítenivalónk nincs. Amennyiben a nézők azt látják majd, hogy becsülettel küzdünk minden labdáért, remélhetőleg a mi oldalunkra állnak.” – mondta a szlovák csapat edzője. A rendőrség jelentései szerint fokozott biztonsági előírások vannak érvényben a nagyszombati stadion, valamint a pozsonyi Forum Szálló környékén. Tegnap a biztonsági szolgálat emberei a barcelonaiak külön kérésére sem újságírókat, sem televíziós stábokat nem engedtek tovább a szálloda halljából. A rendőrség egyúttal arra is kéri a szurkolókat, hogy időben foglalják el helyüket a lelátón, mert fél órával a mérkőzés kezdete előtt (18.30-kor) bezárják a stadion kapuit. (sita, tasr, gj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?