Fáradtak a pihentek ellen

Pozsony/Besztercebánya/Nyitra. Holnap délután (14.00) Nyitrán rendezik a labdarúgó Szlovák-kupa döntőjét. A trófeáért két élvonalbeli együttes, a címvédő Artmedia Bratislava és a besztercebányai Dukla száll harcba.

Akik eldönthetik a mérkőzést: a besztercebányai Martin Jakubko (balról) és a ligeti Filip ŠeboTASR-felvételekA pozsonyiaknak már ismerős a helyzet, hiszen tavaly épp ők diadalmaskodtak a fináléban. A papírforma ugyan mellettük szól – a bajnokságban is vezetnek – de Vladimír Weiss edzőnek vannak gondjai bőven. „Jelenleg csak tizenhárom egészséges játékos áll a rendelkezésemre. A hétvégén talán már Debnár és Vaščák is a kispadra ülhet. Mindkét klub számára fontos a nemzetközi kupaszereplés, ezért jó, nézővonzó összecsapásra számítok” – elmélkedett a fővárosiak mestere. Egyébként a klub a kupagyőzelmért egymillió koronás célprémiumot ígér a csapatnak.

A besztercebányaiak az év mérkőzéseként emlegetik a hétvégi összecsapást, és ennek megfelelően mindent a végső sikernek rendelnek alá. „A pontvadászatban már elúsztak reményeink, a kupában kell bizonyítanunk. Az utolsó találkozókon igyekeztem pihentetni kulcsembereimet, hogy vasárnap Nyitrán a legerősebb felállásban léphessünk pályára. Azért jöttem Besztercebányára, hogy a csapattal kiharcoljam a nemzetközi kupaszereplést. Célunk kapujában állunk, és be is akarunk lépni. Ezért mindent megteszünk” – nyilatkozta Václav Daněk, a Dukla vezetőedzője.

Azért résen kell lenniük, hiszen ellenlábasuk már két éve nem talált legyőzőre a sorozatban, igaz, a sorsolás mindig másodosztályú együttessel hozta össze. „Úgy ismerjük egymást, mint a rossz pénzt. Beszéltem Martin Jakubkóval is, tudom, hogy ők erre a meccsre összpontosítottak. Nekünk sok a sérültünk, mérkőzésről mérkőzésre ugyanaz a tizenegy lép pályára, és már kezd érződni rajtunk a fáradtság. A fej még hajtana, de a lábak már ólomsúlyúak. Remélem, bírjuk majd erővel, és megadjuk szurkolóinknak a lehetőséget az ünneplésre, mert mint hallottam, ők is nagyon készülnek a döntőre” – mondta Borbély Balázs, a ligetiek csapatkapitánya.

Nagyon várja az összecsapást a két együttes rajongótábora, de a házigazda nyitraiak kemény magja is jelezte részvételét. Köztudott, hogy utóbbiaknak a fővárosiak enyhén szólva a begyükben vannak. Az illetékesek állítólag minden eshetőségre fel vannak készülve. sk)

KUPAGYŐZTESEK

1993: 1. FC Košice

1994: Slovan Bratislava

1995: Inter Baratislava

1996: Humenné

1997: Slovan

1998: Spartak Trnava

1999: Slovan

2000: Inter

2001: Inter

2002: Senec

2003: Púchov

2004: Artmedia

2005: ?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?