„Fantasztikus érzés a Fradiban focizni”

 Kolár Roxana

A 16 éves Kolár Roxana tavaly nyáron került Nyitráról a Ferencvároshoz, ám a pandémia miatt a peredi futballista játékengedélye csak idén márciusban érkezett meg az UEFA-tól. Addig csak barátságos meccseken léphetett pályára az U19-es csapatban. Utána gyorsan gyökeret vert az együttesben, és két meccsen pályára lépett a NB I-es bajnokságot és Magyar Kupát nyert zöld-fehér együttesben. Bravúrnak számít, hogy védőként gólpasszal debütált az élvonalban.
 

„Amikor Vágsellyéről – ahol 4 éves koromtól játszottam – kölcsönjátékosként Nyitrára kerültem, tudtam, hogy nem ennél a klubnál töltöm majd pályafutásom nagy részét. Mindössze 3 hónapja voltam az egyesületnél, amikor megkerestek a Ferencvárostól és próbajátékra hívtak, amelyen megfeleltem, s a Fradi vezetői elkezdték a papírok intézését. Mivel kilencedikes voltam, úgy egyeztünk meg, hogy az alapiskola befejezése után kerül sor a klubcserére” – mondta lapunknak Roxi, a szlovák U19-es válogatott kulcsembere.


Júliusban az U19-esekkel kezdte meg a felkészülést, ám mivel nem volt játékengedélye, bajnoki meccseken nem játszhatott. Roxi a tanulmányait a Szentgyörgyi Albert Gimnáziumban folytatta.
„Megvolt az otthoni megszokott életem, mindenki ismert mindenkit, tudták, ki vagyok. Óriási váltás volt számomra, hogy felköltöztem Pestre. De ma sem döntenék másként – szögezte le a tehetséges labdarúgó, aki balhátvédként, balszélsőként és középső védőként is bevethető. – Sok új embert megismertem, sok barátot is szereztem, de azért a kis világomat megtartottam magamnak. Nagyon sokat segített Szász-Balogi Edit, aki a kollégiumban nevelőként tevékenykedik, valamint az osztályfőnököm, Csapkó Krisztina.”


A Covid miatt októbertől januárig online oktatás folyt. Ebben az időszakban nem is tréningezhettek közösen, minden játékos egyéni edzésterveket kapott. Gondot okozott, hogy a szlovákok nem ismerték el a magyar tesztet, a magyarok meg a szlovákot. Októberben öt napra hazaugrott Peredre, ezután 10 napos karanténba kellett vonulnia.
„Március 3-án végre megjött a játékengedélyem az UEFA-tól, így tétmeccseken is játszhattam. Március 21-én az U19-es csapatban a Vasas ellen 30 méteres szabadrúgásgólommal 4:3-ra győztünk. Előtte két ízben szintén szabadrúgásból a kapufát találtam el, de harmadszorra a jobb felső sarokba rúgtam a labdát. Zsigárdi nagypapámnak a Vasas a kedvenc csapata, de most nagyon örült a gólomnak – jelentette ki Kolár Roxi. – Röviddel később az A keretből többen megbetegedtek, így öten felkerültünk az NB I-es csapathoz, aztán ketten maradtunk. Látszott, összeszokott a parti, közös a cél, amiért mindenki maximálisan odateszi magát. Az MTK elleni rangadón először ültem a csere-padon. Aztán április 3-án valóra vált dédelgetett álmom, a Ferencváros színeiben csereként beállva a Kelen elleni győztes meccsen bemutatkozhattam a magyar élvonalban. Örömömet tetézte, hogy gólpasszal debütáltam. Fantasztikus érzés a Fradiban focizni! Ezt követően még az Astrával vívott találkozón is szóhoz jutottam. Dörnyei Balázs vezetőedző megköszönte a munkánkat, és visszavezényelt az U19-es gárdához, amellyel két derbi várt ránk.”


Az addig veretlenül vezető Puskás Akadémiát idegenben 1:0-ra legyőzték, majd a 2. helyen álló Debrecen otthonában 0:0-t játszottak. Roxi mindkét meccsen a védelem tengelyében szerepelt 20-as számmal, egyébként az NB I-ben 33-as mezben lépett pályára.


„Nagyon hálás vagyok a családomnak, barátomnak, barátaimnak, hogy mellettem álltak a nehéz időkben is” – mondta Roxi, aki hozzátette, hogy július 12-én kezdi meg a felkészülést az U19-esekkel, aztán kiderül, hogy marad-e a korosztályos együttesnél vagy felkerül a bajnokcsapathoz, esetleg kölcsönbe a Fradi testvéregyesületéhez, az NB I-es Soroksárhoz igazol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?