Fa Nándor tizedszer haladt át az Egyenlítőn

<p>Fa Nándor a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen pályafutása során tizedik alkalommal haladt&nbsp;&nbsp;át az Egyenlítőn kedd este.</p>

A Spirit of Hungary-csapat tájékoztatása szerint a magyar hajós - aki várhatóan február 3-5. között érkezik célba Les Sables d'Olonne-ban - a verseny 79. napján tért vissza az északi féltekére, miután több mint két hónapot töltött a déli vizeken.

Fa Nándor az elméleti versenytáv 87 százalékát teljesítette, továbbra is a nyolcadik helyen vitorlázik a hazai építésű és fejlesztésű Spirit of Hungaryvel, 3240 tengeri mérföldre a céltól.

A mezőnyt eredetileg 29 hajó alkotta, de már csak 18 van versenyben.

Fa Nándor a harmadik Vendée Globe-ján versenyez, a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méteres) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a Földet. Az 1992/93-as menet során a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után.

Az idei versenyen Armel Le Cléach rekordidővel nyert: az új csúcs 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?