Ezüstöt nyertek a magyar strandkézisek

strandkézi.EJ.2023

A májusban Európa-bajnoki címet szerző magyar férfi strandkézilabda-válogatott szoros csatában alulmaradt Spanyolország ellen az Európai Játékok csütörtöki döntőjében, így ezüstéremmel zárta a tarnówi tornát.

A magyarok még kedden kezdték meg a csoportmérkőzések sorát, ahonnan két győzelemmel és egy vereséggel jutottak a szerda délutáni negyeddöntőbe. Ott 2:1-re ejtették ki a lengyeleket, majd csütörtök délelőtt lemásolták a csoportbéli 2:0-s sikert Portugália ellen, így jöhetett a spanyolok elleni finálé. Ezt az Eb-címvédő kezdte jobban, már 8:2-re is vezettek, de Spanyolország előbb védekezésben talált magára, majd a jó befejezéseknek köszönhetően ledolgozta hátrányát. Az utolsó perceket a spanyolok idegei bírták jobban és behúzták az első pontot.

A szünet után ott folytatta a spanyol válogatott, ahol abbahagyta, de Nahaj László védései után ledolgozta hátrányát Magyarország, és Gyene Norbert góljaival átvették a vezetést. A végén akár még arra is lett volna esélyük, hogy lezárják a szettet, de végül az aranygólig tartó ráadás következett. Ott azonnal kihasználtak a lehetőséget a magyarok, és a védőspecialista Hajdú Péter góljával megnyerték azt. 1:1 után így a szétlövés döntött. Az első öt körben egy technikai hiba után maradt ki egy magyar próbálkozás, míg a túloldalon Nahaj védett, így jött a hirtelen halál, amelynél a harmadik páros hozott döntést. Ismét kihagyott egy pillanatra a magyar koncentráció, míg a túloldalon Pablo Martin nem hibázott, és eldöntötte az arany sorsát.

„Megtettünk érte mindent, hogy szoros legyen ez a meccs. Az első játékrészt domináltuk, ám elkövettünk néhány olyan hibát, ami megpecsételte a félidőnket. Aztán a másodikban majdnem ugyanezt megcsináltuk – nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szövetségi kapitány. – Sajnos voltak arra utaló jelek egész héten, hogy kicsit elfáradtak fizikailag a srácok. Nehéz sorozaton vannak túl. Most kicsit keserű a szánk íze, de szerintem amikor felállnak majd a fiúk a dobogóra, akkor már jobban lesznek.”

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Bárhogyan elsülhetett volna, sajnos most nem mi nyertünk, de menni kell tovább” – értékelt a kiélezett döntőt 18 ponttal záró Gyene Norbert.

Európai Játékok

STRANDKÉZILABDA

Férfiak, döntő:

Spanyolország–Magyarország 2:1 (23:22, 24:25, 13:12)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?