Ez nem Guardiola csapata

<p>A ráadás ráadásában szerzett gólt a Chelsea, ezzel minden felborult az E csoportban a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A legjobb tizenhat között a Manchester United, Glasgow-ban koppant a Barcelona.</p>

KISS TIBOR NOÉ

„Vérzik a szívem”– mondta a Chelsea–Sahtar Donyeck mérkőzés után a Digi Sport szakkommentátora, Bánki József. A Ferencváros egykori középpályása sokak véleményét foglalta össze. A Sahtar a 94. percben kapott góllal kapott ki 3:2-re a Stamford Bridge-en, pedig nemhogy egyenrangú ellenfele volt az angol BL-címvédőnek, hanem helyenként le is futballozta a pályáról. Csakhogy a hazaiak kapuját Čech védte, míg az ukránokét Pjatov, aki az első két gól előtt elképesztő hibákat vétett. Előbb szorongatott helyzetből bikázta bele a labdát Fernando Torresbe, akiről a donyecki kapuba pattant a labda; majd a saját térfelének közepén tisztázva éppen Oscar elé fejelt, aki mellel lekezelte a labdát, s az üres kapuba ívelt negyven méterről. Ezekre a gólokra a hetek óta parádés formában játszó Willian még válaszolni tudott, a csereként beállt Moses találata után azonban a bíró lefújta a mérkőzést.

Alighanem ez volt az idei BL-sorozat eddigi legfontosabb gólja. A csoport másik mérkőzésén ugyanis a végre hírnevéhez méltóan szereplő Juventus 4:0-ra lelépte a Nordsjaellandot. S hogy mit jelent Moses győztes találata? A londoni 2:2-vel a Chelsea továbbjutási esélyei radikálisan csökkentek volna. Ha nincs Moses találata, és a következő körben a Chelsea kikap a Juvétől, azzal az angolok öt kör után búcsút inthettek volna a BL-nek. Csakhogy a Chelsea nyert, és a Sahtar legyőzése a Juventus számára teszi pokolian nehézzé a folytatást, az olaszoknak nemcsak a Chelsea-t kötelező legyőzniük hazai pályán, hanem az utolsó fordulóban is három pontot kell szerezniük – Donyeckben… „Az öltözőbe érve meglepődtünk a másik mérkőzés eredményén. Meg kell vernünk a Chelsea-t és a Sahtart, a számolgatásokat és a táblázatokat pedig el kell felejtenünk” – mondta a helyzetre reagálva Leonardo Bonucci, a torinóiak védője, aki szerint a Juve játékosait alaposan feldühítette az Inter elleni hétvégi vereség. Ezt pedig a dánok bánták.

A Juventusnál is nagyobb mészárlást végzett a Bayern München, amely 6:1-re győzött a Lille ellen – úgy, hogy a félidőben már 5:0-t mutatott az eredményjelző tábla. Ez történelmi eredménynek számít, BL-meccs szünetében ilyen különbség még sosem alakult ki két csapat között. Nem is győzték magukat dicsérni a bajorok, de volt miért. A Bayern által bemutatott látványos passzfoci a kapu előtti kíméletlenséggel párosult – ez ám a tökéletes mix. A Bayern azonban még így is kieshet – ha kikap Valenciában, majd odahaza nem tudja legyűrni a BATE Boriszovot.

Semmiképpen sem búcsúzhat a sorozattól a Manchester United, amely 3:1-re nyert a Sporting Braga vendégeként. A sikerhez egy intermezzo is hozzájárult: az 57. percben, a Braga 1:0-s vezetésénél tízperces áramszünet miatt állt a játék, a ManUtd. pedig ezt követően fordított. A United a mezőny egyetlen százszázalékos csapata, és már ott van a legjobb tizenhat között.

Megszakadt viszont a Barca győzelmi sorozata. Az ősz legnagyobb szenzációját a Celtic okozta, miután odahaza 2:1-re legyőzte a Barcelonát. „A labda egyszerűen nem akart bemenni a kapuba” – értékelt a mérkőzés után Lionel Messi, de a dolog csak látszólag ilyen egyszerű. A második Celtic-gól előtt például Xavi olyan ügyetlenül próbált elrúgni egy labdát, mint talán pályafutása során még soha. S egyébként is: Vilanova Barcelonája nem Guardiola Barcelonája, napnál is világosabb ez azok számára, akik érzékenyek a futball finomságaira.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?