Extrém hosszú meccsek jöhetnek a Tipsport Liga playoffjában

Pozsony |

<p>Növekvő nézőszám, rendezett anyagi háttér, két újítás a playoffban &ndash; tegnap, a rájátszás csütörtöki rajtja előtt rövid &bdquo;leltározást&rdquo; tartott Richard Lintner, a jégkorong Tipsport Ligát irányító Pro-Hokej igazgatója.</p>

Lintner másfél éve vette át a bajnokság vezetését, s ezalatt 1748-ról 1935-re nőtt a meccsenkénti átlagnézőszám a Tipsport Ligában. „Nem is az emelkedés mértéke, hanem maga a tendencia a fontos, korábban ugyanis rendre csökkent a kilátogató drukkerek száma – mondta Lintner a tegnapi sajtótájékoztatón. – Azzal is el kell dicsekednem, hogy az NHL-en és a KHL-en kívül ebben az idényben csak nálunk került sor All Star-hétvégére, amely nagy sikert aratott az egyedülálló szurkolói zónának és annak köszönhetően, hogy előtte a ligaválogatott a nemzeti csapattal is megmérkőzött.”

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően egyik klubnak sincs elmaradása a bérek terén, s a marketinget illetően is fejlődött a Tipsport Liga: a kibocsátott (és kizárólag az egyik áruházláncban forgalmazott) hokis kártyák 240 000-es összpéldányszámából már csaknem 220 ezer elfogyott. „S mivel a liga fiatal, egészséges és tele van energiával, ezt sugallja a most megalkotott kabala is, amelynek névadását a szurkolókra fogjuk bízni, akik a közösségi oldalakon kapcsolódhatnak be a keresztelőbe” – jegyezte meg Lintner.

Persze azért maga a hoki is szóba került a playoff csütörtöki rajtja előtt, a klubok a vezetéssel együttműködve két változtatásban egyeztek meg. Az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatokban az első négy találkozón döntetlen esetén tízperces hosszabbítás következik, mely során négy a négy ellen játszanak a csapatok. Ha így sem születik gól, a rávezetések döntenek a győztesről. Az ötödik mérkőzésektől kezdődően azonban a hosszabbítás húszperces lesz, öt az öt elleni játékkal, mindaddig, míg nem születik gól.

„Így komolyabb tényezővé válik a csapatok erőnléte és jobb felkészítése, nő az objektivitás és csökken a szerencse szerepe. Extrém hosszú mérkőzések is akadhatnak majd, remélem, a jégcsarnokok büféi erre is felkészülnek” – nyilatkozta Lintner, hozzátéve, a másik újítás inkább szervezési jellegű: amennyiben egy-egy playoffkör minden sorozata hamarabb eldől, mint a maximális, hetedik mérkőzésen, úgy operatívan előbbre hozzák az újabb forduló rajtját, azaz legfeljebb három napot kell majd várni újabb Tipsport ligás mérkőzésekre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?