Európa-liga: nézők előtt búcsúzik a Slovan

sporar

A csoport harmadik helye a tét a Slovan számára a Braga elleni, ma esti (21.00) Európa-liga-mérkőzés előtt, amellyel lezárják idei kupaszereplésüket.

A pozsonyiak paradox módon a csoportkör utolsó fordulójában tapasztalhatják csak meg, milyen nézők előtt játszani. Az első két találkozón ugyanis (Besiktas 4:2, Wolverhampton 1:2) az UEFA büntetése miatt csak 14 éven aluli gyerekek ülhettek a Téglamezei Stadion lelátóin. „Remélem, sokan kijönnek, szurkolók nélkül egyszerűen nem az igazi a foci. Szeretnénk szépen zárni a 2019-es évet – mondta klubja honlapjának Myenty Abena, a Slovan játékosa, aki ma ünnepli 25. születésnapját. – A Braga kombinatív futballt játszik, és veszélyes a széleken. Az első, 2:2-es mérkőzésen rögzített helyzetből is gólt szereztek, amire figyelnünk kell. Viszont mi is lőttünk nekik kettőt. A siker alapja a figyelmes védekezés és az ellentámadások, amiben jók vagyunk.”

A portugálok már továbbléptek a csoportból, jelenleg egy ponttal előzik meg a Wolverhamptont. A Slovannak is ugyanekkora az előnye a Besiktassal szemben a harmadik helyen, amelynek biztos megőrzéséhez győzniük kellene. 

A két gárda ellentétes előjellel várhatja a mai meccset: a Braga hétvégén kikapott az Aves (1:0) otthonában és csak hatodik a Primeira Ligában, míg a Slovan a DAC 2:0-ás legyőzésével kényelmes, tízpontos előnnyel várhatja a tavaszi folytatást a Fortuna Liga élén.

„A Braga ellen biztosan nehezebb lesz a dolgunk, de nagyon vágyunk arra, hogy győzelemmel búcsúztassuk az évet. Most is gólt akarok rúgni, csak erre koncentrálok” – mondta Andraz Sporar, az égszínkékek szlovén csatára, akivel kapcsolatban azt rebesgetik, hogy – a sok komoly kérőre való tekintettel – ez lesz az utolsó mérkőzése a Slovan mezében. Csapattársai közül az eltiltott Joeri De Kamps és Ibrahim Rabiu biztosan hiányozni fog, Jurij Medvědev és Holman Dávid játéka erősen kérdéses.

Amennyiben a pozsonyiak győznének, ugyanúgy hét ponttal zárnának, mint egy éve a nagyszombatiak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?