Európa egyenlíthet

Jokohama. Vasárnap, magyar idő szerint 11.15 órától rendezik Jokohamában a labdarúgó Klub Világkupát: a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan a Libertadores Kupában első argentin Boca Juniorsszal találkozik, s a mérkőzésnek több szempontból is óriási tétje van. Amennyiben az európai csapat nyer, akkor 21.

Jokohama. Vasárnap, magyar idő szerint 11.15 órától rendezik Jokohamában a labdarúgó Klub Világkupát: a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan a Libertadores Kupában első argentin Boca Juniorsszal találkozik, s a mérkőzésnek több szempontból is óriási tétje van. Amennyiben az európai csapat nyer, akkor 21. alkalommal kerül az öreg kontinensre a trófea, s ezzel kiegyenlít Dél-Amerikával szemben. A Milan negyedik diadalával ráadásul a kupát legtöbbször elhódító csapattá lépne elő, ugyanis jelenleg két uruguayi együttessel, a Penarollal és a Nacionallal, valamint a spanyol Real Madriddal holtversenyben áll az élen. A két gárda már Japánban tartózkodik, s természetesen mindkét együttes győzni akar. „A Milant nagyszerű képességekkel rendelkező játékosok alkotják, de nincs okunk félni tőlük. Öt hónapja erre az összecsapásra készülünk, éppen ezért csak akkor leszünk elégedettek, ha nyerünk” – jelentette ki Carlos Bianchi, a Boca Juniors trénere. Az együttes erejéről mindent elmond, hogy négy éven belül harmadszor játszhat a Klub Világkupáért. Három évvel ezelőtt legyőzte a Real Madridot, majd 2001-ben nem sikerült megvédenie a címet, alulmaradt a Bayern Münchennel szemben. A Milan ugyan már hatodszor játszhat a Klub Világkupáért. „Csak a győzelem elfogadható számunkra” - mondta Cafú, a piros-feketék védője. Carlo Ancelotti, az olaszok mestere leginkább a 19 éves Carlos Teveztől tart, akit nemes egyszerűséggel Diego Armando Maradona utódjának tekint. „Zseniális futballista lesz belőle. Nagyon oda kell rá figyelnünk, mivel ő az ellenfél legjobbja” – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?