EURO-2020 – Ronaldo a korai búcsú ellenére büszke a portugál csapatra

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott ötszörös aranylabdás csapatkapitánya annak ellenére büszke együttesére, hogy címvédőként már a nyolcaddöntőben búcsúztak az Európa-bajnokságon.

Portugália vasárnap Sevillában 1–0-ra alulmaradt a világranglistát vezető belgákkal szemben. Ronaldo hétfőn a  közösségi oldalán gratulált legyőzőiknek, és hozzájuk hasonlóan sok sikert kívánt a versenyben maradt további csapatoknak.

„Ami pedig minket illet, még erősebben térünk majd vissza. Nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, a vártnál hamarabb estünk ki a versenyből. Ennek ellenére büszkék lehetünk, minden tőlünk telhetőt elkövettünk, hogy megvédjük a címünket. A csapat bebizonyította, hogy még sok örömet fog szerezni Portugáliának” – közölte.

Portugália a társrendező magyarok elleni 3–0-s győzelemmel kezdte az Eb-t, majd Münchenben 4–2-re kikapott a németektől, aztán – ismét Budapesten – 2–2-es döntetlent játszott a világbajnok franciákkal.

Ronaldo öt góllal zárta az Eb-t, amellyel egyelőre vezeti a torna góllövőlistáját. A portugál sztár a rajt előtt még holtversenyben volt az Eb-k gólkirálya a kilencgólos francia Michel Platinivel, idei öt találatával azonban jelentősen megjavította a rekordot. Ronaldo ráadásul a nemzeti együttesben már 109 gólnál jár, amellyel utolérte a világrekordot tartó iráni Ali Daeit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?