EURO-2012 - Varsóba utazik az orosz emberi jogi tanács elnöke

Varsó |

<p>Az orosz államfő mellett működő emberi jogi tanács elnöke ismét Varsóba utazik az őrizetbe vett orosz szurkolók ügyében - közölte a testület képviselője szombaton.</p>

Mihail Fedotov személyesen kívánja figyelemmel követni a június 12-ei lengyel-orosz mérkőzés előtt kitört verekedés miatt őrizetbe vettek sorsát.
Az emberi jogi tanács elnöke a héten már tájékozódott Varsóban, találkozott az orosz szurkolókkal és a hatóságok képviselőivel.
Mint nyilatkozta: ezúttal arra is ügyelni szeretne, hogy ne érje újabb provokáció az orosz állampolgárokat Varsóban, és találkozni szeretne a lengyel belügyminiszterrel is. 
Pénteken Alan Dzagojev, az orosz válogatott középhátvédje arra kérte szurkolóikat, hogy legyenek sokkal visszafogottabbak a görög válogatott elleni mérkőzésen, illetve előtte és utána. "Nincs szükségünk arra, hogy 6 pontot levonjanak tőlünk."
A keddi, 1:1-es döntetlennel végződött orosz-lengyel Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzés napján 24 orosz szurkolót vittek el a rendőrök az utcai összecsapások miatt.
A Ria Novosztyi hírügynökség jelentése szerint 13 orosz állampolgár van még őrizetben. Négy embert gyorsított eljárásban elítélt a varsói bíróság: ketten két, illetve három hónap börtönt kaptak. Két orosz állampolgárra felfüggesztett büntetést szabtak ki, de kitoloncolják őket Lengyelországból, és öt évig nem léphetnek be a schengeni zóna területére.
Oroszországban egyre több bírálat éri a lengyel hatóságokat az orosz szurkolókat kedden, a Lengyelország elleni mérkőzés előtt ért támadás miatt. Valentyina Matvijenko, a Szövetségi Tanács elnöke szerint a lengyel rendőrségnek sokkal professzionálisabban fel kellett volna készülnie a labdarúgó Eb-re.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?