Eszelős hajrá New Yorkban

Az idény eddigi legvadabb mérkőzését vívta a Madison Square Gardenben a New York Rangers és a Tampa Bay Lightning. 2:1-re vezetett a hazai csapat, amikor a harmadik harmadban 86 másodperc alatt, Andrer Roy és Martin St. Louis góljaival 3:2-re fordítottak a vendégek.

Henrik Zetterberg (40-es mezben) Roman Turek hálójába üti a korongotTASR/AP-felvételDe még nem volt vége: Pavel Bure második góljával egyenlített, majd miközben a műsorközlő bemondta az „Orosz Rakéta” találatát, Petrovický – 18 másodperc elteltével – beverte Habibulin válla fölött a manhattaniek győztes gólját. Nem ez lett volna az első eset ebben a szezonban, hogy a Rangers biztos vezetést packázik el az utolsó játékrészben, Bure azonban ezúttal nem engedte kikapni az együttest: ez volt a tizedik és tizenegyedik gólja. A héten Brian Trottier a sajtón keresztül támadta Burét, megpróbálva felpiszkálni az orosz jobbszélső büszkeségét. Bure két góllal válaszolt a bírálatra, de a tréner szerint még mindig sokat kell javulnia Bure védekezésének.

A Joe Louis Arenában nem Szuper Levente, hanem Roman Turek védte a Calgary kapuját, amely az utóbbi tizenegy meccsén tizedik vereségét szenvedte el. A kupavédő hazaiak mindössze 18-szor lőttek a cseh hálóőr kapujára, aminél kevesebbet egyetlen meccsen sem próbálkoztak ebben az idényben, de ez is elég volt, mert a másik oldalon Curtis Joseph pazarul védett: 33-ból 31-et megfogott.

Atlantában ugyanolyan viharos módon fejeződött be a meccs, mint Manhattanben: a harmadik harmad elején 3:2-re vezetett a Thrashers, de a Capitals kétszer is egyenlített – másodszor a csapatba visszatért Jaromír Jágr 12 góljával, de 64 másodperccel a befejezés előtt Hrkac megszerezte a győzelmet a „Rigóknak”. Craig Andersson, az Anaheim 21 éves kapusa életében először védett NHL-meccsen, de a kapujára tartó utolsó 22 lövést hiánytalanul megfogta, s ezzel döntő szerepet vállalt az „Óriáskacsák” hazai sikerében.

A gyenge bajnoki szereplés miatt menesztették Darryl Suttert, a San Jose Sharks jégkorongcsapatának vezetőedzőjét. Az együttes az elmúlt idényben megnyerte saját csoportját, majd a legjobb nyolc közé jutott, és egyetlen győzelem hiányzott ahhoz, hogy elődöntős legyen. A remek szereplés azonban ebben a szezonban nem folytatódott: 24 mérkőzés alatt csak 20 pontot sikerült összegyűjteni, s a „Cápák” a 15 csapatos Nyugati-főcsoportban jelenleg a 13. helyen állnak.

EREDMÉNYEK: New York Rangers–Tampa Bay 4:3 (0:0, 1:1, 3:2), gólütők: Nedvěd, Bure 2, Petrovický, illetve Fedotyenko, A. Roy, St. Louis; 19 000 néző. Kapura tartó lövések 29:26.

Detroit Red Wings–Calgary Flames 4:2 (1:0, 1:0, 2:1), gólütők: Fjodorov, Shanahan, Avery, Zetterberg, illetve Conroy, Iginla; 21 000 néző. Kapura tartó lövések 18:33.

Atlanta Thrashers–Washington Capitals 4:3 (2:1, 1:0, 1:1), gólütők: Herperger, Rheaume, Sutton, Hartigan, Goncsar, Grier, Zubrus; 13 000 néző. Kapura tartó lövések 20:29.

Anaheim Mighty Ducks–Chicago Blackhawks 3:2 (3:2, 0:0, 0:0), gólütők: Kariya, Kjellberg, Chouinard, ill. Zsamnov, Arnason; 13 000 néző. Kapura tartó lövések 26:29.

KANADAI PONTVERSENY: 1. Mario Lemieux (Pittsburgh) 46 (11 gól + 35 gólpassz), 2. Joe Thornton (Boston) 34 (13 + 21), 3. Alekszej Kovaljov (Pittsburgh) 33 (15 + 18), 4. Mike Modano (Dallas) 30 (10 + 20), 5. Marián Hossa (Otawa) 28 (15 + 13), 6. Markus Näslund (Vancouver) 28 (15 + 13), 7. Glen Murray (Boston) 28 (14 + 14), 8. Joe Sakic (Colorado) 28 (14 + 14), 9. Alekszandr Mogilnij (Toronto) 28 (12 + 16), 10. Martin St. Louis (Tampa Bay) 27 (14 + 13), ... 17. Pavol Demitra (St. Louis) 25 (8 + 17).

LEGEREDMÉNYESEBBEK – 15 gól: Gáborík, Hossa, Kovaljov, Näslund; 14 gól: Sakic, Murray; 13 gól: Thornton, Martin St. Louis, Szergej Fjodorov (Detroit). (OROGO, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?