Érsek Róbert bronzról ezüstre váltott

Szabadkán a dobogó legalsó fokára került, Szarajevóban az aranyért birkózott.Szarajevó/Naszvad. Az idei nyár utolsó hónapjában Érsek Róbert sikert sikerre halmozott.

Szabadkán a dobogó legalsó fokára került, Szarajevóban az aranyért birkózott.

Szarajevó/Naszvad. Az idei nyár utolsó hónapjában Érsek Róbert sikert sikerre halmozott. A naszvadi illetőségű birkózó a magyar válogatott mezében kötöttfogásban a 100 kilós súlycsoportban a szabadkai Eb-bronz után szarajevói világbajnoki ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét és a kadett korosztályban a világelitben tette le a névjegyét. A naszvadi birkózótanodában nevelkedett, két esztendeje már a dorogi NC színeiben vitézkedő tehetség nehéz úton jutott a nehézsúly fináléjába.

„Négy kőkemény csatája volt a döntőig, kirgiz, orosz, cseh és kazah ellenfelet legyőzve birkózhatott az aranyért. Dicséretre méltó, hogy ezeken az összecsapásokon huszonöt akciópontot gyűjtött be, ellene pedig csupán tizenegyet szereztek a vetélytársak. Ilyesmi nem túl gyakran fordul elő ebben a súlycsoportban” – ecsetelte a kiválóság szőnyegcsatáit a naszvadi birkózóklub elnöke és edzője, Gaál János, aki a község sportkedvelőiből verbuválódott Érsek Robi fanklub tagjaként a szarajevói Amil Bečkovic´ sportcsarnok lelátójáról figyelte egykori védence nagy menetelését.

Az aranyéremért vívott párharc mindkét menetének elején Ázsia idei kadettbajnoka, Amin Mirzazadeh volt az aktívabb. Az elsőben kiléptette Érseket, a másodikban pedig intést csikart ki a bíróktól, végeredményben 2:0 arányban győzött. „Éppenséggel őt is meg lehetett volna inteni, hiszen az aktivitást átlátszóan mímelve került el olyan szituációt, amelyből akció indulhatott volna” – vette védelmébe a legyőzöttet Gaál János.

„Ellenfelem egy árnyalattal jobb volt, a nehéz versenynap végére jobban bírta erővel. Ez döntött. Összevetve a két világversenyt, nekem a szabadkai kontinensviadalon kellett volna elsőséget produkálnom, a vb-ezüstéremmel maradéktalanul elégedett vagyok. Szarajevói ezüstérmemet eddigi pályafutásom legnagyobb sikereként értékelem. Az augusztusi két érem arról győzött meg, hogy korosztályomban megvetettem a lábam a világelitben – vallott színt az év nagy felfedezettje a magyar birkózásban, aki nem titkolja: sokat köszönhet edzőinek. – Hálával tartozom Gaál Jánosnak, akitől egykor a sportág ábécéjét sajátítottam el, aki a jobb feltételek érdekében Dorogra navigált. Ugyancsak nagy érdemei vannak jelenlegi személyes edzőmnek, Pápa Péternek. Az érmeket nem osztják ingyen. Hetente hétszer gyakorolok, a tanulás mellett minden időmet a birkózásnak szentelem.”

Az éremvadász csakhamar a juniorok mezőnyében folytatja pályafutását. „Nem kizárt, hogy a korosztályváltás súlycsoportcserével párosul. El kell döntenem, hogy a 120, vagy a 96 kg-os súlycsoportban indulok. Miután választottam, minden erőmmel arra koncentrálok, hogy a junioroknál is a válogatott tagja legyek. Magyarországon ugyanis nagy a konkurencia” – tájékoztatott célkitűzéséről Érsek Róbert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?