Erőteljes ukrán falazás

Ostrava. Kétgólos győzelmet aratott Szlovákia jégkorong-válogatottja a B-csoport szombati nyitómérkőzésén. A Hossa-legénység 9000 néző előtt szinte hazai környezetben játszott a ČEZ Arenában.

Marián Hossa (balra) ütötte a szlovákok második gólját az ukránok elleni nyitómeccsenTASR-felvételMár az első harmadban eldőlt a mérkőzés sorsa, amikor a két tengerentúlon játszó Marián – Gáborík emberhátrányból és Hossa emberelőnyből volt eredményes. Ezzel gyakorlatilag már kiharcolta a szlovák válogatott a vb második szakaszába jutást. Ján Lašák volt a Hossa-legénység legjobbja, világbajnokságon először védett kapott gól nélkül. Nagy kő esett le František Hossa szívéről. Egy esetleges megingás kellemetlenné tehette volna csapata helyzetét. „A játékkal és az eredménnyel is elégedett vagyok. Hogy csak két góllal nyertünk, abban az ukránok védekező felfogása és Szimcsuk kapus teljesítménye játszott nagy szerepet.” Nem érte meglepetés az ukránok edzőjét. Alekszandr Szeukand így látta csapata vereségét: „A szlovák korongozók jobb együttesekben játszanak, mint a mieink, akik kezdetben túlságosan tisztelték ellenfelüket. Nem vagyok elégedett a csapat védőmunkájával, ezen még kell javítani. A szlovákokat a végső győzelemre esélyesek közé sorolom.” Néhány vélemény a szlovák táborból – Richard Lintner: „Egész jól védekeztünk, kár, hogy nem sikerült több gólt lőnünk.” Zdeno Chára: „Teljesítményemen látszott, hogy az utolsó pillanatban érkezetem meg. Pihenésre van szükségem, majd néhány edzésen már belelendülhetek. Kiváló volt a közönség. Kicsit furcsa a jég állapota: eleinte gyors, majd hirtelen olvadni kezd és a korong nehezen irányítható rajta.” Ján Lašák: „Eltettem emlékbe az első kapott gól nélkül végződött mérkőzésem korongját. A hajrában, amikor az ellenfél nyomására számítottam, szinte helyzetbe sem engedték társaim az ukránokat.” Marián Gáborík: „Kiváló korongot kaptam Kapuštól, gyorsan kitörtem a szélen és sikerült betalálnom.” Marián Hossa: „Kétszer, háromszor az üres ukrán kapu előtt találtuk magunkat, de a védők mindig az utolsó pillanatban megakadályoztak a lövésben.”

Szlovákia–Ukrajna 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Gólütők: Gáborík (5.), Hossa (20.). Játékvezető: Hanson (brit), 9000 néző.

SZLOVÁKIA: Lašák–L. Čierny, Štrbák, Lintner, Chára, Ivan Majeský, Mezei, Graňák–Šatan, Stümpel, Gáborík–Marián Hossa, Demitra, Országh–J. Kolník, Rastislav Pavlikovský, Bartečko–Kapuš, Kukumberg, Ronald Petrovický.

UKRAJNA: Szimcsuk–Sirjajev, Szavickij, Zavalnyuk, Gunyko, Razin, Tolkunov, Osztrousko, Szrjubko–Varlamov, Sahrajcsuk, Szemencsenko–Cirul, Litvinyenko, Szalnyikov–Matvijcsuk, Szierov, Bobrovnyikov–Karcsenko, Gdinyenko, Tyincsenko.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?