Érintetlen a DAC hálója

A huszonkilenc esztendős Belán Norbert januárban Nagymihályból szerződött a II. ligás dunaszerdahelyi futballcsapathoz. A homonnai élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező kapus igazolja az elvárásokat, tavasszal még érintetlen a hálója. Nagy érdeme van abban, hogy a DAC eddigi három bajnokin hét pontot szerzett.

Remek formában kezdte a tavaszi szezont M. Nagy László felvételeMinek tulajdonítja a sikeres rajtot?

Milan Albrecht vezetőedző jó szellemű csapatot kovácsolt össze, idegenben sem ijedünk meg az ellenféltől, saját játékunkat játsszuk, s ezzel megleptük riválisainkat. A Senicával vívott hazai mérkőzésen pedig minden tekintetben felülmúltuk az újoncot. Remekül zár a védelmünk, s ezzel jelentősen megkönnyítik a munkámat. Pedig a négy hátvéd közül három a télen érkezett: Guza (V. Leváre), Loj (Ličartovce), Bednár (Petržalka).

Nagytapolcsányban és Eperjesen tizenegyest hagytak ki a vendéglátók.

Szerencsére szemeimmel sikerült megbabonáznom az ítéletvégrehajtókat, Bugár a felső lécet találta el, míg legutóbb a fiatal Kakaščík a jobb kapufa mellé lőtt. Az utóbbi esetben rajta voltam a labdán, ha kapura megy lövés, hárítottam volna.

Kétszázhetven perce nem kapott gólt, volt már hasonló sorozata?

Annak idején a homonnai második vonalbeli csapatban 440 percen át érintetlen volt a hálóm. Jó lenne, ha sikerülne egyéni csúcsot javítanom.

Sokáig oszlopos tagja volt a homonnai együttesnek (41 élvonalbeli találkozón védett), aztán egy ideig nem hallatott magáról. Hol szerepelt az elmúlt két esztendőben?

Nem tetszett, hogy a vezetők félre állították Jaroslav Rybár vezetőedzőt (jelenleg a zsolnai kispadon ül – a szerk. megj.), ezért vettem a sátorfámat. Úgy tűnt, külföldön folytatom, többek között Tiraszpolban, Harkovban és Mahacskalában teszteltek, ám végül mindig valami közbejött. Majdnem egy teljes évet kihagytam. Tavaly nyártól a III. ligás nagymihályi gárdában védtem.

Sokan meglepődtek, hogy a kassai ajánlat helyett a csallóközit fogadta el.

A DAC vezetői kerestek meg először, és szolid feltételeket kínáltak. Elmondták, Sánta Péterre műtétje után hosszú kényszerpihenő vár, kértek, hogy segítsek. Jóval később jelentkeztek a kassaiak, nem tagadom, egy ideig meginogtam, hiszen Andrej Daňko hívott, irányítása alatt szép időszakot töltöttem Homonnán. Végül a sárga-kékeknek mondtam igent, úgy érzem, jól döntöttem. Egyelőre június végéig köteleztem el magam, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

A bajnokság végén milyen helyezéssel lenne elégedett?

Bízom benne, hogy tabella első felében zárunk, örülnék, ha meg-őriznénk jelenlegi hetedik helyezésünket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?