Eredményesebb évadot vártak

<p>Nem az elvárások szerint alakult a bajnoki évad a II. ligás rimaszombati HKM hokisainál, akik tavaly, megnyervén az alapszakaszt, a rájátszásban küzdöttek az I. ligás részvételért, míg idén a II. liga keleti csoportjában csak a harmadik helyen végeztek.</p>

JUHÁSZ DÓSA JÁNOS

Egyértelmű elvárásokkal vágott neki a 2012/13-as bajnokságnak a rimaszombati HKM jégkorongcsapata, a tavalyi majdnem sikeres osztályozó (a Partizánske a három szoros mérkőzésből álló sorozatot 2:1 arányban nyerte meg) után az idén a menet közben eszközölt edzőcsere sem segített, s bár szinte az utolsó fordulóig élt a remény, hogy legalább a szintén osztályozót érő második helyet sikerül megcsípni, az utolsó előtti fordulóban Sabinovban elszenvedett vereség végleg szertefoszlatta az idei osztályozós álmokat.

Hét csapat vágott neki az idei évadnak a II. liga keleti csoportjában, a batyiak mellett az alsókubiniak, a gölnicbányaiak, a liptószentmiklósiak, a homonnaiak, a kisszebeniek (Sabinov) és a gyetvaiak, s Jozef Oštrom menedzser szerint a kitűzött cél egyáltalán nem tűnt elérhetetlennek. Ráadásul tapasztalt edző is érkezett a csapathoz Milan Patkoš személyében, aki már több alkalommal vezette az együttest. A kezdeti felemás eredmények után fokozatosan megromlott a kapcsolat az öltözőn belül, s így idény közben több tapasztalt játékos, Rusič, Bačkor, Petričko és Juraštík is elhagyta a csapatot. Közben új szerzemények is érkeztek: Peter Gallo, Peter Šlamiar és a kapus Igor Cibuľa. Utóbbit a II. liga legjobb kapusának is megválasztották, mivel 91,51 százalékos eredményességgel őrizte a kapuját. December 18-án a csapat vezetése Patkoš menesztése mellett döntött, s a kispadra a szlovák junior jégkorong-válogatott egykori edzője, a besztercebányai Tibor Daniš ült le.

Mivel a kedélyek csak lassan nyugodtak le, az eredmények továbbra is felemásra sikeredtek, biztos győzelmek mellett több váratlan vereség is becsúszott, így a csapat 16 győzelemmel (1 hosszabbításban született), 8 vereséggel, 122:79-es gólaránnyal, 47 ponttal a táblázat harmadik helyén végzett, nyolc ponttal az alapszakaszt megnyerő alsókubiniak és három ponttal a liptószentmiklósiak mögött. Oštrom különösen a gyetvaiak ellen elvesztegetett hat pontot és a rimaszombati pálya műszaki meghibásodása miatt az alsókubiniak javára írt három pontot sajnálja, de mint mondja, több kulcsjátékos, így Ján Báti vagy az elmúlt két év gólkirálya, Ján Slovák és testvére, Michal Slovák is jóval gyengébb teljesítményt nyújtott, mint az előző években. Viszont a már említett Cibuľa kapus mellett az évad felfedezettje lett a Losoncról érkezett Michal Šagát, aki a kanadai pontozásban 34 ponttal (22 gól és 12 gólpassz) az évad legjobbja lett a HKM együttesében, s ezzel a II. liga mezőnyében is az ötödik helyen végzett. Mögötte a HKM eredményességi listáján Peter Šlamiar, Peter Filipiak, Ján Slovák és Erik Lvomský volt a további sorrend.

Jozef Oštrom értékelésében külön kiemelte a város vezetésének a támogatását (a téli stadion szeptembertől március végéig a jégkorongozók rendelkezésére állt, ahol már évek óta rendszeresen megrendezik a Gömöri Hobbiliga küzdelmeit is), s nem felejtette el megemlíteni azt sem, hogy a jégkorong évek óta a város legnagyobb népszerűségnek örvendő sportága, nem egy alkalommal több mint 500 nézőt is köszönthettek egy-egy bajnokin.

Az idei évad is a hokikedvelők báljával zárult Rimaszombatban, valamint a breznóbányaiak elleni, stadionbúcsúztató gálamérkőzéssel, amelyen már a leendő új szerzemények (Marek Nemček, Martin Vyskoč, Denis Nociar, Radovan Cútt) is bemutatkoztak, a kapuban a még mindössze 17 esztendős, saját nevelésű Tomáš Sihelský mutatta meg a tehetségét, míg a mérkőzés legeredményesebb gólütője a négygólos Michal Danko lett. Mivel a keretből mindössze a korcsolyáját végleg szögre akasztó Martin Goláň távozik, Oštrom szerint nem lehet más célja az új idényben a csapatnak, mint az I. ligába való feljutás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?