Élvonalba tartanak a rimaszombatiak

Rimaszombat. A feljutásra pályázó II. ligás gömöri csapat a célkitűzést félig már teljesítette. Az őszi idény utolsó mérkőzésén 4:1-re legyőzték a szencieket, s ezzel bebiztosították első helyüket a táblázaton. Előnyük 3 pont a második helyezett eperjesiekkel szemben.

Piszár Józsefet (sötét mezben) gyakran csak szabálytalanság árán tudták megállítaniSomogyi Tibor felvételeRimaszombat. A feljutásra pályázó II. ligás gömöri csapat a célkitűzést félig már teljesítette. Az őszi idény utolsó mérkőzésén 4:1-re legyőzték a szencieket, s ezzel bebiztosították első helyüket a táblázaton. Előnyük 3 pont a második helyezett eperjesiekkel szemben.

Peter Zelenský, aki nyáron érkezett a rimaszombatiak kispadjára, sikeres szezont könyvelhet el: „Nem titkolt feljutási tervekkel vágtunk neki a szezonnak. Most, a „félidőben” listavezetők vagyunk, így természetesen nagy az öröm. Ám nem szabad elfelednünk, hogy az első hely kötelez. Ehhez méltóan kell játszanunk a későbbiekben is.”

A rimaszombati gárda 25 lőtt góljával ugyan a második legeredményesebb együttes a mezőnyben, azonban a szurkolók ritkán láthatták mindhárom csatárt, Piszárt, Maruniakot és Stašt egyszerre a pályán. A tréner ezt így indokolta: „A drukkereknek is meg kell érteniük, hogy jelen helyzetünkben a pontok a legfontosabbak. Hiába játszunk káprázatosan, ha nem nyerünk. A jó játékot egy-két nap alatt elfelejtik, de az elvesztett pontok az egész szezonban hiányoznak. Bár támadófutballt játszunk, sosem rohamozunk ész nélkül. Figyelmeztetni szoktam játékosaimat, hogy ne figyeljenek a szurkolói bekiabálásokra, s ne feledkezzenek el a megbeszélt taktikáról. A mai labdarúgásban már nem csak a nézők érdekeit kell néznünk, kemény taktikai csata folyik.”

A múltban hazai pályán szinte verhetetlen gömöriek ezúttal idegenben nyújtottak jobb teljesítményt. Hét hazai mérkőzésükből mindössze hármat nyertek meg, Báč, Šaľa, Podbrezová és Humenné ellen is csak döntetlenre futotta erejükből. „Idegenben nyugodtabban jástzik a csapat, de nemcsak ez az oka a hazai pontvesztéseknek. A bacsfaiak ellen rosszul játszottunk, a többi találkozón azonban jó teljesítményt nyújtottunk, ám a szerencse elpártolt tőlünk. A játék színvonala jó volt, de az utolsó percekben kapott balszerencsés gólok sok ponttól megfosztottak minket,” kereste az okokat a szakvezető.

A tavaszi szezon első négy mérkőzéséből hármat otthon játszik az együttes. Zelenský derűlátóan várja az idénykezdetet: „Szeretnénk néhány játékossal megerősíteni a keretet, hiszen ősszel gyakorlatilag csupán 13-14 futballistára támaszkodhattam. Kemény munka vár ránk, ám nagyon kedvező a sorsolásunk, lehetőségünk nyílik mindjárt a szezon elején megugrani üldözőinktől. Mindnyájan bízunk benne, hogy ez sikerül.”

Piszár József a csapat legeredményesebb játékosa, hat gólt lőtt az őszi idény során: „Alapjában véve elégedett vagyok a teljesítményükkel, de nagyon bosszantanak a hazai pályán elvesztett pontok. Ha a négy döntetlen helyett nyerünk, jóval nagyobb előnnyel várhatnánk a tavaszi szezont. A kapufák mintha összeesküdtek volna ellenünk, a csapat játékára azonban nem lehet panasz. Nem állítom, hogy nincs még min javítani, de az első hely is tanúskodik a jó szereplésükről. Tavasszal szeretnénk hasonló sikereket elérni. Jó lenne újra az élvonalban játszani.”

Németh Krisztián a védelem alappillére, s kétszer az ellenfelek hálóját is bevette: „Nagyon örülök, hogy teljesítettük a célt, s miénk a legmegbízhatóbb védelem. Ez nem csak az én érdemem, az egész csapat kiveszi a részét a védekezésből, csakúgy mint a támadásból. A szezon pikantériája, hogy otthon ugyan vesztettünk pontokat, de idegenben várakozáson felül teljesítettünk. Nagyon jó gárda jött össze Rimaszombatban, összetartunk a pályán, így megoldottuk az esetleges problémákat is. Rengeteg munka vár ránk tavasszal is, de természetesen meg akarjuk tartani első helyünket!”

A sikeres ősz utolsó meccse után következhetett a megérdemelt ünneplés. A játékosok azonban egyel#re csak mértékkel vigadtak. A nagy dáridót júniusra tartogatják...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?