Eltűnt a csapategység

Komárom. Nyolc nap alatt három vereséget szenvedett a komáromi MBK Rieker a férfi I. kosárlabdaligában: előbb Losoncon 91:71-re, majd otthon az Intertől 79:85-re, s végül szombaton Svitben 85:59-re maradt alul. Ötödik a táblázaton, de már aligha lesz beleszólása a harmadik helyért vívott harcba.

Komárom. Nyolc nap alatt három vereséget szenvedett a komáromi MBK Rieker a férfi I. kosárlabdaligában: előbb Losoncon 91:71-re, majd otthon az Intertől 79:85-re, s végül szombaton Svitben 85:59-re maradt alul. Ötödik a táblázaton, de már aligha lesz beleszólása a harmadik helyért vívott harcba. Mi húzódik meg a vesztes meccsek mögött? Van-e közös nevezőjük? – kérdeztem Paulik Jószef klubigazgató edzőt.

Két hete még Kollár leigazolásának kedvező hatásáról beszélt, most viszont meglepő fordulatról számolt be: „Gál távozása után döcögősebb lett a csapatjáték. Az I. liga egyik legjobban védekező játékosa ment el tőlünk. A helyére igazolt Kollár csak hetente kétszer jár le Pozsonyból edzésre, így hosszabb és nehezebb a beilleszkedése a csapatba. Ráadásul a bajnok Pezinok mellett a mezőny három legerősebb csapatával találkoztunk, mindegyikben jelenleg rendezett állapotok uralkodnak.”

Komáromban pedig valami megbomlott. Hova tűnhetett a lévaiak elleni hajtás, példamutató igyekezet varázsa? Az edző szőrmentén fogalmaz: „Sajnos, az is igaz, hogy egyes játékosok hozzáállása és egymáshoz való viszonya felbolygatta a csapatot. Sokan nem értették meg, miért kellett Gálnak elmenni.” Többet nem mond, de az utóbbi három vesztes mérkőzésről felhozott példáival jelzi, valóban baj lehet védencei körében. A klubvezetés forró gombócot forgat a szájában, a következő napokban vagy kiköpi, vagy – ha lehet – lehűti.

Nem kenhető teljesen a bírókra a három vereség: „Svitben jól fújtak, Losoncon is elégedett voltam a ténykedésükkel, de az Inter ellen szégyenteljesen bíráskodtak. Nem először, s így a mérkőzés után többféle kéznél levő apróság repült a lelátóról a pályára. Ha csak az edző dühöng az elfogult ítéleteken, nem kell, hogy mindenki egyetértsen vele, ám ha hatszáz ember nyilvánítja ki szokatlanul nemtetszését, akkor az már valamit jelez.”

Erőltetett menetben folytatódik a bajnokság, így ma a 22. forduló összecsapásán 18 órakor a komáromiak a zsolnaiakat fogadják. A papírforma szerint győzniük kellene. „Kellemetlen helyzetbe kerülnénk, ha újra kikapnánk” – jegyzi meg Paulik József, és szavaiból érezni, hogy az elmúlt napok bizonytalansága nyomokat hagyott a lelkes kosárlabdaszakemberen. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?