Elsöpörték a Lavinát

New York. Meglepetésre kiesett az NHL rájátszásának első fordulójából a Colorado csapata. Az alapszakasz északnyugati csoportjának győztese hazai pályán bukta el a mindent eldöntő hetedik összecsapást a Minnesota ellen. A másik két párharcból a hazai pályán brillírozó Philadelphia és a Vancouver jött ki sikeresen.

Roman Čechmánek, a Philadelphia Flyers cseh kapusa Gary Roberts (Toronto Maple Leafs) közeli lövését védi nagy bravúrralTASR/AP-felvételKutatni kell az évkönyvekben, hogy nyomát leljük hasonló méretű rájátszásbeli győzelemnek, mint amit a Philadelphia mért a Torontóra. A Flyers 6:1-re nyert ugyanis, s az az Ed Belfour, aki eddig parádézott a Maple Leafs kapujában (s a negyedik, három hosszabbításos mérkőzésen 72 védést mutatott be), most 36 lövésből mindössze 30-at tudott hárítani.

„A legjobb teljesítményre volt szükségünk, s megcsináltuk. Bevallom, sohasem láttam még csapatomat ilyen kiélezett helyzetben ennyire nyugodtan játszani” – tartott önvallomást a Philadelphia mestere, Ken Hitchcock, miután csapata az 1989-es, Pittsburgh elleni csata óta először tudott hétmérkőzéses küzdelmet nyerni. A Flyers három év után először jutott be a főcsoport-elődöntőbe, ahol ellenfele egy másik kanadai csapat, az alapszakasz legjobbja, az Ottawa lesz.

Simán vette az utolsó akadályt a Vancouver, bár Ručinský góljával mindjárt az első percben vezetést szerzett a St. Louis Blues. Aztán beindult a henger, s Sedin, Morrison, Näslund, majd Linden is eredményesnek bizonyult, így alakult ki a 4:1-es végeredmény. A hazaiak kapujában Dan Cloutier 33 védéssel, és élete első playoff-párharcának megnyerésével ünnepelte 27. születésnapját. Az elődöntőben a Vancouver ellenfele a meglepetésre továbbjutó Minnesota lesz. Mert bizony megtörtént az, amire kevesen számítottak: a Wild idegenben kiharcolta az elődöntőt, mégpedig úgy, hogy a hetedik mérkőzésen 3:2-re legyőzte az alapszakasz északnyugati csoportjának győztesét, a Nyugati-főcsoport harmadik helyezettjét, a Coloradót. A győztes találatot a hosszabbítás 4. percének elején Andrew Brunette „vitte be”. A Colorado 1998 óta először esett ki ilyen korán a rájátszásból, akkor az Edmonton búcsúztatta.

EREDMÉNYEK, Keleti-főcsoport, negyeddöntő: Philadelphia Flyers–Toronto Maple Leafs 6:1 (2:0, 3:1, 1:0), gólütők: Gagne, Williams, Primeau, Recchi 2, Lapointe, ill. Roberts. A párharcot a Flyers 4:3-ra megnyerte.

Nyugati-főcsoport, negyeddöntő: Colorado Avalanche–Minnesota Wild 2:3 (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1), gólütők: Forsberg, Sakic, illetve Dupuis, Gáborík, Brunette. A párharcot a Wild 4:3-ra megnyerte.

Vancouver Canucks–St. Louis Blues 4:1 (1:1, 2:0, 1:0), gólütők: Sedin, Morrison, Näslund, Linden, ill. Ručinský. A párharcot a Canucks 4:3-ra megnyerte.

Az elődöntők párosítása

New York. Miután a playoff minden negyeddöntő párharca befejeződött, kialakult a két főcsoport elődöntőjének párosítása. Keleten a Philadelphia Flyers az Ottawa Senatorsszal, míg a Tampa Bay Lightning a New Jersey Devilsszel játszik. Nyugaton Vancouver Canucks–Minnesota Wild és Dallas Stars–Anaheim Mighty Ducks mérkőzésekre kerül sor. (O–O)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?