Első labdaérintésből is gólt rúgott

Aachen |

<p>Németh Szilárd korábbi csúcsformájához közelít. Állandó alapember, s első labdaérintésből is gólt lő. Az utóbbi két bajnokin kétszer is betalált, s az Alemannia már a negyedik helyre kúszott fel a német Bundesliga II tabelláján.</p>

Németh Szilárd kirobbanthatatlan az Aachen kezdőcsapatából, Weiss szövetségi kapitány azonban továbbra sem számol vele Vladimír Weiss szövetségi kapitány azonban még mindignem kopogtatott nála.

Aacheni szempontból két bajnoki forduló, két győzelem a közelmúlt mérlege, s máris az élmezőny közelében az Alemannia. Mindössze négy pontra az éllovas Mainztól. Milyen a hangulat az öltözőben?
Örülünk, hogy a negyedik helyen állunk, de messze még a bajnokság vége. Kiegyensúlyozott a pontvadászat, nincs lefutott mérkőzés. Ha valaki azt hiszi, hogy lesz egy csapat, aki elver mindenkit, s 10-15 ponttal nyeri a bajnokságot, akkor óriásit téved. Legnagyobb problémánk, hogy ingadozó teljesítményt nyújtunk. Ezen kell most változtatni. Balszerencsés mérkőzést játszottunk Nürnbergben, ahol Mintálék ellen 2:0-ra vezettünk a félidőben, de 2:2 lett a vége. Az újonc Ahlentől pedig hazai pályán szenvedtünk vereséget…

Németh Szilárd azonban most különösképp élvezi a bizalmat. A 12 bajnoki mérkőzésen 11-szer kezdőként szerepelt, a tekintélyes német Kicker sportmagazin osztályzatai alapján pedig a csapat legjobb formában lévő játékosa…
Hízelgő a Kicker értékelése. Minden meccsen pályára léptem, ebből tizenegyszer kezdőként. A német Benjamin Aurellal hatékony támadósort alkotunk. Csatártársam picit nagyobb alkat, jobban meg tudja tartani a labdát, én viszont befutom mellette a területet, sokat passzolok. Ennek is köszönhetően már hét gólt rúgott, de én sem szeretnék lemaradni -eddig négyszer voltam eredményes, s két gólpasszt jegyzek. A 11. fordulóban a FSV Frankfurt ellen történt meg, hogy Seeberger edzőnk nem jelölt a kezdőbe. Már 2:0-ra vezettünk, mikor a nyolcvanegyedik percben pályára léptem. Rövid időn belül a negyedik meccsünk volt, úgy tudom, hogy ezért pihentetett a tréner. Becserélésem után tíz másodperccel azonban betaláltam. Első labdaérintésből! Ilyen gyors gólt még életemben nem lőttem.

Vladimír Weiss szövetségi kapitány ezek ellenére sem számol önnel. Miért?
Nemtudom. MikorWeissátvette aválogatottat,említetteanevemet, s most legutóbb is. Miazonbanmég nembeszéltünk egymással. Tartani kell a formámat, stabil játékosnak kell lennem, s remélem, hogy tavasszalmajdjönameghívó. Március 28-án egyébként a Wembleyben látja vendégül az angol válogatott a szlovák nemzeti tizenegyet…
Természetesen hallottam a mérkőzésről. Örülnék, ha ott én is pályára léphetnék. A hangulat már előre garantált. Ismét feltörnének a régi szép emlékek.
Egyébként mit szól a szlovák válogatott eddigi eredményességéhez? Nagyon meglepődtem. Első helyen telelünk, ami kiváló a csapatnak, a hangulatnak, s a szurkolóknak egyaránt.

Aachenig is eljutott a DAC-Slovan utózöngéje?
Persze. Fogalmam nincs, miért ilyen rossz a két nemzet közötti kapcsolat. Nyolc-kilenc éve játszok külföldön, de ilyen mértékű nemzetiségi problémával sehol sem találkoztam. Németországba jönnek törökök, Angliába a pakisztániak, mega többi ázsiai nép, s nyugodtan megélnek egymás mellett. A válogatottban és szlovák klubcsapataimban soha semmi problémám nem volt a magyarságom miatt. Bízom benne, hogy a helyzet orvoslására az illetékesek mihamarabb megtaláljákamegoldást. (Kovács Barnabás)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?